Рецепт Вершковий сир в домашніх умовах фото

Вершковий сир в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти, Вершки, Молоко
ПП рецепти
На полуденок, Для дітей, На сніданок

Щоб приготувати вершковий сир в домашніх умовах, вам знадобиться мінімум інгредієнтів. Те, що ви отримаєте на виході, буде нагадувати за смаком вершковий італійський сир "рікотту" .

Хочете зробити сир будинку? тоді дізнайтеся, як приготувати вершковий сир в домашніх умовах. Це зовсім нескладно. Вам потрібно буде запастися терпінням, так як процес приготування не швидкий. Але він досить простий, та й інгредієнтів знадобиться всього три.

  • Молоко - 1 літр
  • Вершки (20%) - 400 мілілітрів
  • Крем (20%) - 200 мілілітрів
вершковий сир в домашніх умовах - фото крок 1
Візьміть суху і чисту каструльку. У неї влийте молоко, додайте вершки і сметанку. Всі продукти не повинні бути холодними. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Потім поставте каструлю в тепле місце для сквашування.
вершковий сир в домашніх умовах - фото крок 2
Десь через шість годин молоко має сквасіться. Зробіть на ньому надріз у вигляді хреста, але ні в якому разі не перемішуйте. Нагрійте молочну масу на плиті, але немає аргументів кипіння. Накрийте каструлю кришкою і знову поставте її в тепле місце на дванадцять годин, щоб сир визрів.
вершковий сир в домашніх умовах - фото крок 3
У чисту миску відповідного розміру поставте друшляк. Його застеліть марлею, яку слід попередньо скласти в чотири рази. Вилийте молочне вміст каструлі в друшляк з марлею.
вершковий сир в домашніх умовах - фото крок 4
Поверніть марлю і зав'яжіть її в вузол. Підвісьте в будь-якому зручному для вас місці. Під згорток поставте таз. У нього буде стікати сироватка, яку в подальшому можна використовувати для приготування випічки або окрошки. Сир повинен стікати шість годин.
вершковий сир в домашніх умовах - фото крок 5
За шість годин зніміть сир і дістаньте його з марлі. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде близько восьмисот грамів сиру. Зберігайте його в холодильнику не більше п'яти днів.

Схожі рецепти