Вегетаріанська запіканка з картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Вегетаріанські страви завжди в моді. І готують їх не тільки люди, які відязикалися від м'ясних продуктів, і вони, хто любить смачно поїсти, при цьому не перевантаживши організм зайвими калоріями.
Варіантів овочевих запіканок існує дуже багато. Кожне поєднання овочів завжди дає відмінний результат. І ось сьогодні хочу поділитися своїм рецептом, як приготувати вегетаріанську запіканку з картоплі. Особливість її в тому, що всі овочі нарізаються шматочками і викладаються шарами. Шари Перемащуємо заправкою або заливати збитими яйцями не потрібно. І без цих прийомів запіканка виходить надзвичайно ніжною і соковитою. Приготуйте вегетаріанську запіканку з картоплі і приємно здивуйте свою сім'ю смачним і легким стравою.
- Картопля - 600-700 грам
- Кабачок - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Цибуля - 2-3 штук
- Сир твердий - 100 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка (без гірки)
- Перець духмяний мелений - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Очистіть і помийте овочі.
Картопля наріжте великими скибочками.
Форму для запікання змастіть соняшниковою олією, викладіть в неї шар картоплі. Приправити сіллю і poperčite. Посипте зверху дрібно нарізаною цибулею.
Наступним викладіть шар кабачка, порізаного дрібними кубиками. Його теж поперчіть і посоліть.
Зверху викладіть шар порізаних тонкими скибочками помідорів. Потім засипте все тертим твердим сиром.
Поставити в розігріту до 180 ° С духовку, запікайте 35-40 хвилин. Діставши запіканку з духовки, дайте їй охолонути. Потім вона не буде втрачати форму при розрізанні на шматочки і буде апетитно виглядати на тарілці.
На порційну тарілку покладіть шматочок запіканки, прикрасьте вашої улюбленої зеленню. Смачного!