Вегетаріанська «Болоньєзе» з сочевицею і баклажаном
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную сьогодні вашій увазі незвичайний рецепт пасти "болоньєзе" з сочевицею і баклажаном. Цей рецепт стане знахідкою для тих, хто не любить м'ясні блюда. Уважно читайте рецепт і готуйте!
"макаронні вироби Болоньез" не обов'язково повинна бути м'ясною, вона цілком може бути і овочевий! Читайте рецепт, пробуйте готувати і дивуйте своїх рідних і друзів новими незвичними стравами!
- Макаронні вироби - 500 грам(1 упаковка)
- Сочевиця - 100 грам
- Томати консервовані - 400 грам(1 банку)
- Баклажан - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Корінь селери - 2 Ст. Ложки
- Морква - 3 штуки
- Базилік - 1 пучок
- Томатний сік - 100 мілілітрів
- Томатна паста - 6 Ст. Ложок
- Орегано - 1 Чайна ложка (сушений)
- Оливкова олія - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Насамперед поріжте баклажан кружечками і посипте сіллю. Залиште на 10 хвилин.
2. Через 10 хвилин промийте баклажани, викладіть їх на деко, застелене пергаментом, змастіть оливковою олією. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 30-45 хвилин.
3. Моркву очистіть і натріть на дрібній тертці.
4. Chesnok і цибулю очистити. Лук наріжте четвертькольцами, а часник вичавити через прес.
5. На розігріту з маслом сковороду викладіть порізану цибулю, морква і натертий корінь селери. Обсмажте до м'якості.
6. Коли овочі стануть м'якими, додайте часник і орегано. Обсмажте все пару хвилин.
7. Додайте томатний сік і тушкуйте, поки суміш злегка не загусне.
8. До цього моменту наші баклажани вже повинні запектися. Дістаємо їх з духовки і очищаємо від шкірки. Нарізаємо.
9. Додаємо в сковороду: баклажани, томатну пасту, консервовані томати і сочевицю. Солимо до смаку. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою протягом однієї години.
10. Для 20 хвилин до готовності соусу відваріть пасту відповідно до інструкції на упаковці.
11. Коли соус буде готовий, посипте його порубаним базиліком.
12. На тарілку викладіть пасту, а зверху - соус. Смачного!