Рецепт Вегетаріанська «Болоньєзе» з сочевицею і баклажаном фото

Вегетаріанська «Болоньєзе» з сочевицею і баклажаном
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Бобові, Баклажан, Макарони, Сочевиця
Веганські страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Макаронні вироби

Пропоную сьогодні вашій увазі незвичайний рецепт пасти "болоньєзе" з сочевицею і баклажаном. Цей рецепт стане знахідкою для тих, хто не любить м'ясні блюда. Уважно читайте рецепт і готуйте!

"макаронні вироби Болоньез" не обов'язково повинна бути м'ясною, вона цілком може бути і овочевий! Читайте рецепт, пробуйте готувати і дивуйте своїх рідних і друзів новими незвичними стравами!

  • Макаронні вироби - 500 грам(1 упаковка)
  • Сочевиця - 100 грам
  • Томати консервовані - 400 грам(1 банку)
  • Баклажан - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Корінь селери - 2 Ст. Ложки
  • Морква - 3 штуки
  • Базилік - 1 пучок
  • Томатний сік - 100 мілілітрів
  • Томатна паста - 6 Ст. Ложок
  • Орегано - 1 Чайна ложка (сушений)
  • Оливкова олія - За смаком
  • Сіль - За смаком
вегетаріанська
1. Насамперед поріжте баклажан кружечками і посипте сіллю. Залиште на 10 хвилин.
вегетаріанська
2. Через 10 хвилин промийте баклажани, викладіть їх на деко, застелене пергаментом, змастіть оливковою олією. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 30-45 хвилин.
вегетаріанська
3. Моркву очистіть і натріть на дрібній тертці.
вегетаріанська
4. Chesnok і цибулю очистити. Лук наріжте четвертькольцами, а часник вичавити через прес.
вегетаріанська
5. На розігріту з маслом сковороду викладіть порізану цибулю, морква і натертий корінь селери. Обсмажте до м'якості.
вегетаріанська
6. Коли овочі стануть м'якими, додайте часник і орегано. Обсмажте все пару хвилин.
вегетаріанська
7. Додайте томатний сік і тушкуйте, поки суміш злегка не загусне.
вегетаріанська
8. До цього моменту наші баклажани вже повинні запектися. Дістаємо їх з духовки і очищаємо від шкірки. Нарізаємо.
вегетаріанська
9. Додаємо в сковороду: баклажани, томатну пасту, консервовані томати і сочевицю. Солимо до смаку. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою протягом однієї години.
вегетаріанська
10. Для 20 хвилин до готовності соусу відваріть пасту відповідно до інструкції на упаковці.
вегетаріанська
11. Коли соус буде готовий, посипте його порубаним базиліком.
вегетаріанська
12. На тарілку викладіть пасту, а зверху - соус. Смачного!

Схожі рецепти