Удон з креветками
(покроковий рецепт з фото)
У Китаї і Японії локшина - друге за популярністю блюдо після рису. Удон - це тонка і плоска локшина, готувати її швидко і просто, а подають її з різноманітними добавками з овочів, риби і морепродуктів. Розповім, як приготувати удон з креветками.
Локшина удон готується без яєць, на відміну від рамена, тому удон вариться трохи довше, але зате така локшина довше зберігається. Але калорійність локшини удон задоволена висока: 384 ккал в 100 грамах сухого продукту. Краще, звичайно, не захоплюватися, але один раз в тиждень варто приготувати це смачне блюдо. Все-таки, це краще, ніж фаст-фуд!
- Локшина удон - 100 грам
- Креветки свіжі очищені - 200 грам
- Пекінська капуста - 100 грам
- Соус соєвий - 1 Ст. Ложка
- Олія кунжутна - 1/2 чайних ложки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Кунжут - 1/2 чайних ложки
1
У невеликій мисці добре перемішайте соус устричний, соєвий і кунжутне масло.
2
Креветки викладіть в контейнер, залийте половиною кількості приготовленої суміші і залиште маринуватися на 30 хвилин.
3
У пекінської капусти відокремте листя, відріжте грубі кінці. М'які листя наріжте на невеликі шматочки.
4
Зваріть локшину удон, згідно з інструкцією на упаковці, додавши листя пекінської капусти, приблизно, через хвилину після початку варіння.
5
Розігрійте сковороду або вок на середньому вогні, додайте рослинне масло, мариновані креветки і обсмажуйте їх до готовності, близько 3-х хвилин.
6
Локшину удон з капустою процідіть, поверніть назад в каструлю, залийте соусом і перемішайте.
7
Викладіть приправлену локшину з листям пекінської капусти в глибоку тарілку, зверху покладіть обсмажені креветки і посипте насінням кунжуту.
8
Смачного!