Удон з овочами і креветками
(покроковий рецепт з фото)
В останні роки японська кухня легко може конкурувати з італійською за популярністю. Багато з нею відкрито доставок їжі і ресторанчиків. А ми зробимо домашній варіант одного з відомих страв.
Смак вийшов солодкуватим і трохи пряним. Використані доступні продукти. Так що вам буде цікаво дізнатися про те, як приготувати удон з овочами і креветками. Ситне блюдо має багато варіантів, і вам не забороняється щось поміняти в складі. Збережіть лише основу і соус "теріякі" .
- Локшина "удон" - 200 грам
- Креветки - 100 грам
- Печериці - 100 грам
- Горошок заморожений - 50 грам
- Кукурудза консервована - 50 грам
- Цукіні - 1 штука
- Соус "теріякі" - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Вода - 240 мілілітрів
- Цукор - 1 Чайна ложка
1. У глибокій сковороді розігрійте масло. Викладіть в нього гриби слайсами. Обсмажте їх пару хвилин до м'якості.
2. Потім додайте цукіні половинками гуртків. Влийте 50 мл води. Гасіть овочі до готовності. В цей же час відваріть локшину в підсоленій воді.
3. Далі в сковороду додайте готовий удон. Влийте соус. Всипте кукурудзу, цукор і горошок. Паралельно відваріть креветки 2 хвилини, а потім обсмажте їх до золотистого кольору.
4. Удон подавайте з креветками і овочами. Смачного!