Тушковані овочі з лимоном, зеленню і вершковим маслом
(покроковий рецепт з фото)
Тушковані овочі з лимоном, зеленню і вершковим маслом - це неймовірно ароматне і смачне блюдо з овочів. Перелік овочів непринциповий - готуйте з тих, що є під рукою!
Якщо у вашій родині овочеві страви не котируються - значить, ви просто не вмієте їх готувати Тушковані овочі з лимоном, зеленню і вершковим маслом - це овочеве блюдо, не любити яке просто не можна. З одного боку, овочі стають м'якими і повністю готовими, проте вони не розвалюються, НЕ зажарюють і, головне, не втрачають своїх корисних властивостей. Тушковані овочі з лимоном, зеленню і вершковим маслом - це смачно, яскраво і дуже корисно!
- Морква - 2 штуки
- Буряк - 2-3 штук
- Цибуля зелена - 6 штук
- Кабачок - 1 штука
- Червоний редис - 5-6 штук
- Брокколі - 1 штука
- Стручкова квасоля - 150 грам
- Кольрабі - 1 штука
- Розмарин - - За смаком
- Чебрець - - За смаком
- Лимон - 1/2 штуки
- Сіль і перець - - За смаком
- Свіжа петрушка - - За смаком
Овочі миємо, які потрібно - чистим.
Нарізаємо овочі. Величина нарізки - на ваш погляд. Можете нарізати, як я - морква і цукіні кубиками, стручковую фасоль - з 2-3 частини кожен стручок, брокколі розбираємо на суцвіття.
Кубиками аналогічного розміру нарізаємо кольрабі та ріпу, Зелена цибуля - на стеблинки розміром в 4-5 см.
У каструлі доводимо до кипіння 3 літра води, додаємо трошки солі.
Тепер кожен овоч окремо треба бланшувати в киплячій воді. Тобто, кидаємо овочі в киплячу воду, через 2-3 хвилини дістаємо з окропу і обливає крижаною водою. Цю процедуру потрібно проробити з кожним овочем.
Кожен овоч по черзі відкидаємо на друшляк, обливає крижаною водою і відставляємо.
Тепер беремо велику сковороду, розтоплюємо в ній рослинне масло, туди ж кидаємо чебрець і і розмарин.
У розтоплене масло кладемо всі овочі, туди ж додаємо склянку бульйону, в якому ми бланшувати овочі. Накриваємо кришкою і тушкуємо майже до повного википання рідини.
Додаємо лимонний сік, сіль і перець. Продовжуємо готувати.
Посипаємо зеленню і готуємо ще 1-2 хвилини.
Знімаємо з вогню і подаємо. Тушковані овочі з лимоном, зеленню і вершковим маслом готові!