Тушкована кисла капуста по-німецьки
(покроковий рецепт з фото)
Це всім відомий традиційний німецький гарнір до копченим і смажені ковбаски, до свинячий рулька. Але ж не дарма таку капусту подають до жирних копченостям, вона дуже допомагає травленню, а ще смачно!
Німеччина - країна велика, і в різних її регіонах капусту готують по-своєму. До капусти в процесі приготування додають яблука, ягоди ялівцю і інші інгредієнти. Але в одному всі сходяться, така капуста чудово поєднується з жирним копченим м'ясом і різними ковбасками. Цю страву можна подавати як гарнір до м'яса як в холодному, так і в гарячому вигляді. А готується дуже просто, переконайтеся в цьому, прочитавши і випробувавши на практиці цей простий рецепт, в якому розказано, як приготувати тушковану кислу капусту по-німецьки.
- Капуста кисла - 700-800 грам
- Сосиски мисливські - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Кмин - 1-2 Щепоток
- Пиво - 1 Склянка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки (в оригіналі - качиний жир)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, обсмажуємо цибулю, нарізаний тонкими півкільцями.
Коли цибуля почне підрум'янюватися, додаємо на сковороду капусту, накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 15.
Наливаємо до капусти пиво, перемішуємо і тушкуємо хвилин 30-40 періодично помішуючи.
Посипаємо капусту кмином і чорним перцем, нарізаємо ковбаски, додаємо їх до капусти. Перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 5-10.