Тушкована кисла капуста з сосискою
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне друга страва - тушкована кисла капуста з сосискою. Інакше називається "солянка з ковбасою", такий рецепт ви теж зможете зустріти. Як відомо, капуста гаситься з будь-якими продуктами…
За таким рецептом можна готувати і свіжу капусту. Також альтернативою сосисок можуть стати мисливські ковбаски, варена ковбаса, гриби або м'ясо. Кисла капуста відмінно поєднується з будь-якими продуктами, а особливо з овочами. Якщо не додавати м'ясні інгредієнти, то ця страва може бути цілком вегетаріанським і відмінно підійде в період Посту.
- Кисла капуста - 200-300 грам
- Сосиски - 4 штуки
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Томатна паста - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Цукор - 1 Щепоток
- Часник - 1 штук
1. Квашена капуста - корисний продукт. У ній міститься вітаміну С більше, ніж, наприклад, в малині. Вона відмінно поєднується з будь-якими овочами, м'ясом і навіть з сосисками, як в цьому рецепті.
2. Нарізаємо цибулю, моркву соломкою, а сосиски ріжемо кружечками.
3. Цибуля теж можна нарізати кільцями, якщо ви так більше любите. Обсмажуємо на олії цибулю і сосиски. Смажити краще в казані або в ємності з товстим дном і стінками (в цій же ємності і будемо гасити капусту).
4. Додаємо моркву, продовжуємо смажити, постійно помішуючи.
5. Солимо і приправляємо за смаком, додаємо томатну пасту. Обсмажуємо ще близько 2 хвилин на слабкому вогні, не забуваючи заважати овочі.
6. Заливаємо водою так, щоб вона покрила наші овочі. У центр кладемо не розібрався часник, починаємо гасити капусту.
7. Коду википить вся вода - капуста буде готова! Перед подачею можна прикрасити її зеленню, подавати потрібно в гарячому вигляді.