Тушкована червона капуста
(покроковий рецепт з фото)
Готуємо відмінний гарнір до м'ясних страв, особливо поширений в німецькій кухні - тушковану червону капусту. Рецепт дуже простий, проте містить деякі важливі хитрості. Вивчайте!
Років п'ять тому чоловік зробив мені подарунок на річницю весілля - звозив мене на гірськолижний курорт в Німеччину. У пансіонаті, де ми жили, постійно подавали тушковану червонокачанну капусту. Спробувавши її один раз, я відразу зрозуміла - готують її якось по-особливому. Якщо просто гасити в невеликій кількості рідини, виходить несмачна і огидно пахне штука, яку є не дуже-то приємно. А тут - ароматний, смачний гарнір (його зазвичай подавали зі свининою і картоплею - ідеальне поєднання). Цікавість узяла верх, і я дізналася рецепт у кухаря. І цим рецептом, який тепер використовую постійно, я ділюся з вами
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля - 1/2 штуки
- Яблуко зелене - 1 штука
- Червона капуста (коб) - 1 штука
- Мелена гвоздика - 1/4 чайних ложки
- Яблучний оцет - 2 чайних ложки
- Вода - 2 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
Як вид, інгредієнтів - трохи. Звичайно, можна взагалі не морочитися, закинути капусту в каструлю і згасити, але тоді у вас вийде нехитрий, простецький і не дуже смачний гарнір. Я ж розповім, як зробити дійсно смачну тушковану червонокачанну капусту. Як в ресторанах Отже, для початку нашинкуйтекапусту, дрібно наріжте цибулю і часник, дрібно наріжте яблуко. Величина нарізки - на фото.
У товстостінній каструлі розтопіть вершкове масло. Додайте часник, обсмажте 30 секунд до появи запаху, потім додайте дрібно нарізану цибулю. Обсмажте цибулю до м'якості, близько 5 хвилин, після чого додайте яблука і смажте ще 1 хвилину.
Додайте нашатковану капусту, гвоздику, яблучний оцет і воду. Накрийте, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть, поки капуста не стане м'якою, близько 30-40 хвилин.
Час від часу капусту потрібно буде перемішувати. Коли капуста стане м'якою, її залишиться посолити і поперчити за смаком, після чого можна знімати з вогню і подавати. Тушкована червонокачанна капуста по-німецьки готова.