Рецепт Тушкована червона капуста фото

Тушкована червона капуста
(покроковий рецепт з фото)

Німецька кухня
Овочі, Капуста, Червона капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Легка вечеря
Гарніри

Готуємо відмінний гарнір до м'ясних страв, особливо поширений в німецькій кухні - тушковану червону капусту. Рецепт дуже простий, проте містить деякі важливі хитрості. Вивчайте!

Років п'ять тому чоловік зробив мені подарунок на річницю весілля - звозив мене на гірськолижний курорт в Німеччину. У пансіонаті, де ми жили, постійно подавали тушковану червонокачанну капусту. Спробувавши її один раз, я відразу зрозуміла - готують її якось по-особливому. Якщо просто гасити в невеликій кількості рідини, виходить несмачна і огидно пахне штука, яку є не дуже-то приємно. А тут - ароматний, смачний гарнір (його зазвичай подавали зі свининою і картоплею - ідеальне поєднання). Цікавість узяла верх, і я дізналася рецепт у кухаря. І цим рецептом, який тепер використовую постійно, я ділюся з вами

  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Цибуля - 1/2 штуки
  • Яблуко зелене - 1 штука
  • Червона капуста (коб) - 1 штука
  • Мелена гвоздика - 1/4 чайних ложки
  • Яблучний оцет - 2 чайних ложки
  • Вода - 2 чайних ложки
  • Сіль, перець - За смаком
тушкована червона капуста - фото крок 1
Як вид, інгредієнтів - трохи. Звичайно, можна взагалі не морочитися, закинути капусту в каструлю і згасити, але тоді у вас вийде нехитрий, простецький і не дуже смачний гарнір. Я ж розповім, як зробити дійсно смачну тушковану червонокачанну капусту. Як в ресторанах Отже, для початку нашинкуйтекапусту, дрібно наріжте цибулю і часник, дрібно наріжте яблуко. Величина нарізки - на фото.
тушкована червона капуста - фото крок 2
У товстостінній каструлі розтопіть вершкове масло. Додайте часник, обсмажте 30 секунд до появи запаху, потім додайте дрібно нарізану цибулю. Обсмажте цибулю до м'якості, близько 5 хвилин, після чого додайте яблука і смажте ще 1 хвилину.
тушкована червона капуста - фото крок 3
Додайте нашатковану капусту, гвоздику, яблучний оцет і воду. Накрийте, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть, поки капуста не стане м'якою, близько 30-40 хвилин.
тушкована червона капуста - фото крок 4
Час від часу капусту потрібно буде перемішувати. Коли капуста стане м'якою, її залишиться посолити і поперчити за смаком, після чого можна знімати з вогню і подавати. Тушкована червонокачанна капуста по-німецьки готова.

Схожі рецепти