Рецепт Квасоля червона тушкована фото

Квасоля червона тушкована
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Бобові, Квасоля, Морква, Цибуля, Червона квасоля
Вегетаріанське харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Квасоля за властивостями замінює м'ясо, саме тому вона так популярна. Її їдять у піст і при дотриманні дієти, а також вегетаріанці. Спробуйте простий рецепт, як приготувати квасоля червону тушковану.

Тушкована квасоля готується дуже просто і швидко, найголовніше - це попередньо замочити її на кілька годин, а краще на всю ніч, тоді вона приготується дуже швидко. Крім червоної квасолі таким способом можна приготувати і звичайну білу. Можна приготувати квасоля з різними овочами, м'ясом. Подають блюдо до гарнірів з овочів, до каші або макаронів.

  • Червона квасоля - 400 грам
  • Цибулина - 2 штуки
  • Морквина - 2 штуки
  • Сіль і перець - За смаком
  • Часник - 5 зубчиків
  • Петрушка - 1/2 пучка
  • Томатна паста - 5 Ст. Ложок
квасоля червона тушкована - фото крок 1
1. Квасоля замочуємо в холодній воді на 5 годин. Відварюємо в киплячій підсоленій воді 1, 5-2 годину. Чистимо і моєму цибулю і моркву, подрібнюємо цибулю півкільцями, а моркву тремо на крупній тертці. Сковороду ставимо на вогонь і наливаємо рослинне масло, відправляємо спочатку цибулю, а потім додаємо моркву, готуємо до золотистого кольору. Після цього кладемо відварену квасолю.
квасоля червона тушкована - фото крок 2
2. Робимо томатний соус: в склянці гарячої води розводимо томатну пасту і переливаємо в миску, додаємо миту і дрібно посічену зелень, солимо і перчимо, перемішуємо.
квасоля червона тушкована - фото крок 3
3. Заливаємо отриманим соусом вміст сковороди, накриваємо кришкою і тушкуємо 7-10 хвилин, якщо потрібно - підсолюємо.
квасоля червона тушкована - фото крок 4
4. Чистимо часник і подрібнюємо його через прес або натираємо на дрібній тертці прямо в сковороду, перемішуємо і тушкуємо ще 2-3 хвилини. Після цього вимикаємо вогонь і подаємо блюдо.

Схожі рецепти