Рецепт Квасоля червона тушкована фото

Квасоля червона тушкована
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля , Морква , Цибуля , Червона квасоля
Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 7 г. 30 хв.

Квасоля за властивостями замінює м'ясо, саме тому вона так популярна. Її їдять у піст і при дотриманні дієти, а також вегетаріанці. Спробуйте простий рецепт, як приготувати квасоля червону тушковану.

Опис приготування:

Тушкована квасоля готується дуже просто і швидко, найголовніше - це попередньо замочити її на кілька годин, а краще на всю ніч, тоді вона приготується дуже швидко. Крім червоної квасолі таким способом можна приготувати і звичайну білу. Можна приготувати квасоля з різними овочами, м'ясом. Подають блюдо до гарнірів з овочів, до каші або макаронів.

  • Червона квасоля - 400 грам
  • Цибулина - 2 штуки
  • Морквина - 2 штуки
  • Сіль і перець - За смаком
  • Часник - 5 зубчиків
  • Петрушка - 1/2 пучка
  • Томатна паста - 5 Ст. Ложок
квасоля червона тушкована - фото крок 1
1. Квасоля замочуємо в холодній воді на 5 годин. Відварюємо в киплячій підсоленій воді 1, 5-2 годину. Чистимо і моєму цибулю і моркву, подрібнюємо цибулю півкільцями, а моркву тремо на крупній тертці. Сковороду ставимо на вогонь і наливаємо рослинне масло, відправляємо спочатку цибулю, а потім додаємо моркву, готуємо до золотистого кольору. Після цього кладемо відварену квасолю.
квасоля червона тушкована - фото крок 2
2. Робимо томатний соус: в склянці гарячої води розводимо томатну пасту і переливаємо в миску, додаємо миту і дрібно посічену зелень, солимо і перчимо, перемішуємо.
квасоля червона тушкована - фото крок 3
3. Заливаємо отриманим соусом вміст сковороди, накриваємо кришкою і тушкуємо 7-10 хвилин, якщо потрібно - підсолюємо.
квасоля червона тушкована - фото крок 4
4. Чистимо часник і подрібнюємо його через прес або натираємо на дрібній тертці прямо в сковороду, перемішуємо і тушкуємо ще 2-3 хвилини. Після цього вимикаємо вогонь і подаємо блюдо.

Схожі рецепти