Квасоля червона тушкована
(покроковий рецепт з фото)
Квасоля за властивостями замінює м'ясо, саме тому вона так популярна. Її їдять у піст і при дотриманні дієти, а також вегетаріанці. Спробуйте простий рецепт, як приготувати квасоля червону тушковану.
Тушкована квасоля готується дуже просто і швидко, найголовніше - це попередньо замочити її на кілька годин, а краще на всю ніч, тоді вона приготується дуже швидко. Крім червоної квасолі таким способом можна приготувати і звичайну білу. Можна приготувати квасоля з різними овочами, м'ясом. Подають блюдо до гарнірів з овочів, до каші або макаронів.
- Червона квасоля - 400 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Морквина - 2 штуки
- Сіль і перець - За смаком
- Часник - 5 зубчиків
- Петрушка - 1/2 пучка
- Томатна паста - 5 Ст. Ложок
1. Квасоля замочуємо в холодній воді на 5 годин. Відварюємо в киплячій підсоленій воді 1, 5-2 годину. Чистимо і моєму цибулю і моркву, подрібнюємо цибулю півкільцями, а моркву тремо на крупній тертці. Сковороду ставимо на вогонь і наливаємо рослинне масло, відправляємо спочатку цибулю, а потім додаємо моркву, готуємо до золотистого кольору. Після цього кладемо відварену квасолю.
2. Робимо томатний соус: в склянці гарячої води розводимо томатну пасту і переливаємо в миску, додаємо миту і дрібно посічену зелень, солимо і перчимо, перемішуємо.
3. Заливаємо отриманим соусом вміст сковороди, накриваємо кришкою і тушкуємо 7-10 хвилин, якщо потрібно - підсолюємо.
4. Чистимо часник і подрібнюємо його через прес або натираємо на дрібній тертці прямо в сковороду, перемішуємо і тушкуємо ще 2-3 хвилини. Після цього вимикаємо вогонь і подаємо блюдо.