Червона квасоля «лобі»
(покроковий рецепт з фото)
Лобіо - це грузинське блюдо з квасолі, яке можна подавати до столу як гарячим, так і в якості холодної закуски. Способів приготування багато, ось ще один з варіантів цього корисного страви.
Лобіо - це не назва страви, так називають в Грузії квасоля. Варіантів приготування лобіо дуже багато, адже в страви з квасолі можна додавати різні інгредієнти: грецькі горіхи, бекон, м'ясо і так далі. З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати червону квасолю "лобио" по одному з найпростіших варіантів.
- Червона квасоля - 400-500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Зелень кінзи - 50 грам
- Лавровий лист - 3 штуки
- Насіння koriandra - 1 щіпка
- Учо сунелі - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
Квасоля перед приготуванням краще замочити мінімум години на два. Потім воду зливаємо, перекладаємо квасоля в каструлю і заливаємо приблизно 1.5 літра води, варимо на середньому вогні до м'якості. Коли квасоля буде майже готова, додамо 2/3 чайної ложки солі і лаврове листя.
Підготуємо спеції, зелень і овочі. Очистимо цибулю і часник. Уцхо сунелі - це синій пажитник, якщо ви не знайшли цю приправу, можна замінити хмелі-сунелі.
Цибулю нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до легкого золотистого кольору. Кінзу дрібно поріжемо.
Викладаємо в ступку часник, Kinzu, перець, ucho сунелі, коріандр і дрібку солі.
І замісити-натерти.
Відвар квасолі зливаємо в окремий посуд. Квасоля разом з перетертими спеціями і обсмаженою цибулею подрібнюємо. Якщо виходить занадто густа маса, доливаємо квасолевий відвар до потрібної вам консистенції. Склянки відвару цілком достатньо, як на мене.
Традиційно в Грузії лобіо подають в маленьких глиняних горщиках. Перекладаємо лобіо в горщик і накриваємо кришкою з коржі. І ставимо в розігріту до 180-200 градусів духовку хвилин на 10.