Грузинське «лобі»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите квасоля, тоді обов'язково варто спробувати це блюдо. Безперечна родзинка кавказької кухні обов'язково буде вам до смаку. Сам процес теж зовсім нескладний, так що рекомендую!
Покажу вам класний варіант, як приготувати грузинське "лобио" . Квасоля в цій закусці зможе відкрити для себе навіть той, хто не їсть бобові Ароматні спеції, зелень - все це робить закуску дійсно вартою уваги. Подавати до столу страву можна з кукурудзяними коржами, буде дуже здорово!
- Квасоля - 400 грам
- Цибулина - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Часник - 3-5 зубчиків
- Сіль, перець, петрушка - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
- Спеції - 1 Чайна ложка (зіра, fenugrek)
- Заголовок для палітурки - 400 грам(+ вода)
1. Квасоля на ніч залийте холодною водою. Вранці відваріть з лавровим листом і сіллю до м'якості. Очищений часник з'єднайте з петрушкою, сіллю і спеціями. Розітріть до однорідності (зручно це робити в ступці, наприклад).
2. Очистіть цибулю і обсмажте його до легкого золотистого кольору на рослинній олії. З'єднайте з квасолею і спеціями. Воду, злиту з квасолі, не виливайте!