Грузинське «лобі»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Якщо ви любите квасоля, тоді обов'язково варто спробувати це блюдо. Безперечна родзинка кавказької кухні обов'язково буде вам до смаку. Сам процес теж зовсім нескладний, так що рекомендую!
Опис приготування:
Покажу вам класний варіант, як приготувати грузинське"Лобио" . Квасоля в цій закусці зможе відкрити для себе навіть той, хто не їсть бобові Ароматні спеції, зелень - все це робить закуску дійсно вартою уваги. Подавати до столу страву можна з кукурудзяними коржами, буде дуже здорово!
- Квасоля - 400 грам
- Цибулина - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Часник - 3-5 зубчиків
- Сіль, перець, петрушка - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
- Спеції - 1 Чайна ложка (зіра, fenugrek)
- Заголовок для палітурки - 400 грам(+ вода)
1. Квасоля на ніч залийте холодною водою. Вранці відваріть з лавровим листом і сіллю до м'якості. Очищений часник з'єднайте з петрушкою, сіллю і спеціями. Розітріть до однорідності (зручно це робити в ступці, наприклад).
2. Очистіть цибулю і обсмажте його до легкого золотистого кольору на рослинній олії. З'єднайте з квасолею і спеціями. Воду, злиту з квасолі, не виливайте!
3. Розімніть все трохи і поставте на вогонь. Додайте трішки води при необхідності. Tommy "фойє" пару хвилин, а після остудіть.
4. Для приготування кукурудзяних коржів з'єднайте борошно з дрібкою солі. Додайте трохи води, щоб замісити тісто. Відокремте невеликий шматочок тесту, розкачайте. Зробіть дірочку в центрі і викладіть на сковороду з невеликою кількістю масла. Обсмажте до рум'яності з двох сторін.
5. Подавайте блюдо з кукурудзяними коржами. Можна ось так, в горщиках, наприклад. Смачного!