Грузинське рагу
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 40 хв.
Ажапсандал - дуже смачне і просте блюдо. Популярний в Грузії річний обід є щось на зразок овочевого рагу. Це дуже смачне блюдо в різних районах Грузії готують по-різному.
Опис приготування:
У Грузії"Аджапсандал" називають «ледачою їжею». Найскладніше, що вам доведеться зробити під час приготування - це почистити і нарізати овочі. Особливість страви в тому, що воно готується без використання води. Овочі гасяться на повільному вогні у власному соку. Цю страву можна готувати на плиті, в грубці, в духовці, в мікрохвильовці і навіть на мангалі. Грузинське рагу подається в глибокій тарілці, як холодним, так і гарячим. Можна їсти на обід або на вечерю. Перед подачею бажано посипати зеленню. Грузини віддають перевагу петрушці або кінзи. Хочу з вами поділитися рецептом, як приготувати грузинське рагу - смачне і корисне блюдо.
- Баклажан - 1 штука
- Перецьь болгарський - 1 штука
- Перець гострий - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Помідор - 2 штуки
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Баклажан крупно наріжте.
Викладіть в миску, посипте сіллю.
Картопля крупно наріжте.
Лук наріжте чверть кільцями, морква брусочками, перець великим кубиком.
Помідори натріть на крупній тертці або поріжте кубиками.
Часник наріжте дрібними кубиками.
Швидко обсмажте овочі на сильному вогні окремо. Картопля обсмажте в сковороді з додаванням невеликої кількості масла.
З баклажан злийте виділилася рідина, посмажте.
Посмажте цибулю і моркву.
Додайте перець, обсмажуйте разом.
Додайте обсмажені баклажани і картоплю.
Додайте часник, зелень, помідори, гострий перець. Додати сіль.
Перемішайте, тушкуйте на повільному вогні 5-7 хвилин.
Грузинське рагу готове. Дуже смачне як в гарячому, так і в холодному вигляді. Смачного!