Рецепт Грузинське рагу фото

Грузинське рагу
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Рагу
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 40 хв.

Ажапсандал - дуже смачне і просте блюдо. Популярний в Грузії річний обід є щось на зразок овочевого рагу. Це дуже смачне блюдо в різних районах Грузії готують по-різному.

Опис приготування:

У Грузії"Аджапсандал" називають «ледачою їжею». Найскладніше, що вам доведеться зробити під час приготування - це почистити і нарізати овочі. Особливість страви в тому, що воно готується без використання води. Овочі гасяться на повільному вогні у власному соку. Цю страву можна готувати на плиті, в грубці, в духовці, в мікрохвильовці і навіть на мангалі. Грузинське рагу подається в глибокій тарілці, як холодним, так і гарячим. Можна їсти на обід або на вечерю. Перед подачею бажано посипати зеленню. Грузини віддають перевагу петрушці або кінзи. Хочу з вами поділитися рецептом, як приготувати грузинське рагу - смачне і корисне блюдо.

  • Баклажан - 1 штука
  • Перецьь болгарський - 1 штука
  • Перець гострий - 1 штука
  • Картопля - 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Помідор - 2 штуки
  • Петрушка - 1 пучок
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
грузинське рагу - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
грузинське рагу - фото крок 2
Баклажан крупно наріжте.
грузинське рагу - фото крок 3
Викладіть в миску, посипте сіллю.
грузинське рагу - фото крок 4
Картопля крупно наріжте.
грузинське рагу - фото крок 5
Лук наріжте чверть кільцями, морква брусочками, перець великим кубиком.
грузинське рагу - фото крок 6
Помідори натріть на крупній тертці або поріжте кубиками.
грузинське рагу - фото крок 7
Часник наріжте дрібними кубиками.
грузинське рагу - фото крок 8
Швидко обсмажте овочі на сильному вогні окремо. Картопля обсмажте в сковороді з додаванням невеликої кількості масла.
грузинське рагу - фото крок 9
З баклажан злийте виділилася рідина, посмажте.
грузинське рагу - фото крок 10
Посмажте цибулю і моркву.
грузинське рагу - фото крок 11
Додайте перець, обсмажуйте разом.
грузинське рагу - фото крок 12
Додайте обсмажені баклажани і картоплю.
грузинське рагу - фото крок 13
Додайте часник, зелень, помідори, гострий перець. Додати сіль.
грузинське рагу - фото крок 14
Перемішайте, тушкуйте на повільному вогні 5-7 хвилин.
грузинське рагу - фото крок 15
Грузинське рагу готове. Дуже смачне як в гарячому, так і в холодному вигляді. Смачного!

Схожі рецепти