Рецепт Червона квасоля з грибами фото

Червона квасоля з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Бобові, Квасоля, Гриби, Червона квасоля
Вегетаріанське харчування
На обід, Корисний обід
Гарячі страви

Відразу попереджаю, це блюдо не з легких - і квасоля, і гриби перетравлюються довго і для ніжних шлунків не підходять. Але вегетаріанці повинні оцінити рецепт червоної квасолі з грибами, адже це справжній протеїновий Клондайк для тих, хто не їсть м'ясо! ;)

Приготувати це блюдо можна практично з будь-яких грибів, в тому числі сушених, але влітку і восени, в «грибний сезон», найкраще скористатися свіжими. А ось консервовану квасолю вживати не рекомендую - смак буде зовсім не той!

Отже, квасоля потрібно заздалегідь замочити в холодній воді - найкраще, годин на 6-8.

Потім воду злити, квасоля промити і, ще раз залив водою, поставити варитися. Головне, не розвариться її - нехай буде трохи твердої. Чи не солити!

Готову квасолю відкинути на друшляк.

Гриби промити, обсушити і очистити. Нарізати досить крупно - навпіл або четвертинки, якщо це шампіньйони середнього розміру.

Цибулю і моркву почистити. Цибулю нарізати пір'ям, морква - невеликими брусочками.

Обсмажити цибулю в рослинній олії до золотистого кольору, додати моркву і гриби. Смажити до повного википання рідини, а потім ще хвилин 10 - до апетитною рум'яної.

Додати квасолю, посолити, поперчити і перемішати.

З бульйону, томатної пасти і цукру приготувати заправку. Залити вміст сковороди, накрити кришкою, зменшити вогонь і готувати, періодично помішуючи ще 10 хвилин.

Готову страву заправити пропущеним через прес часником, посипати дрібно нарізаною зеленню. Подавати можна як в гарячому, так і в холодному вигляді, в якості основного блюда або закуски.

  • Квасоля червона - 0, 5 кілограма
  • Гриби - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Бульйон овочевий або вода - 3/4 склянки
  • Томатна паста - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Свіжа зелень - За смаком
Приготувати це блюдо можна практично з будь-яких грибів, в тому числі сушених, але влітку і восени, в «грибний сезон», найкраще скористатися свіжими. А ось консервовану квасолю вживати не рекомендую - смак буде зовсім не той!

Отже, квасоля потрібно заздалегідь замочити в холодній воді - найкраще, годин на 6-8.

Потім воду злити, квасоля промити і, ще раз залив водою, поставити варитися. Головне, не розвариться її - нехай буде трохи твердої. Чи не солити!

Готову квасолю відкинути на друшляк.

Гриби промити, обсушити і очистити. Нарізати досить крупно - навпіл або четвертинки, якщо це шампіньйони середнього розміру.

Цибулю і моркву почистити. Цибулю нарізати пір'ям, морква - невеликими брусочками.

Обсмажити цибулю в рослинній олії до золотистого кольору, додати моркву і гриби. Смажити до повного википання рідини, а потім ще хвилин 10 - до апетитною рум'яної.

Додати квасолю, посолити, поперчити і перемішати.

З бульйону, томатної пасти і цукру приготувати заправку. Залити вміст сковороди, накрити кришкою, зменшити вогонь і готувати, періодично помішуючи ще 10 хвилин.

Готову страву заправити пропущеним через прес часником, посипати дрібно нарізаною зеленню. Подавати можна як в гарячому, так і в холодному вигляді, в якості основного блюда або закуски.

Схожі рецепти