Рецепт Червона квасоля з куркою фото

Червона квасоля з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Бобові , Квасоля , Курка , Помідор , Цибуля , Курині ніжки , Червона квасоля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гостре , По-селянськи
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Розповім детально, як приготувати червону квасолю з куркою. Виходить дуже ситно і смачно, адже тут поєдналися 2 смачних інгредієнта: тушкована курка і тушкована квасоля. Спробуйте! Не пошкодуєте!

Опис приготування:

Червону квасолю з куркою можна подати як самостійне блюдо або разом з відвареним рисом. Якщо ви приготуєте все за рецептом, не пропустивши жодної складової, то відчуєте справжній смак карибської кухні.

  • Курка ціла або тільки ніжки - 1, 5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Помідор - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Кетчуп - 1 Чайна ложка
  • Імбир свіжий тертий - 1/4 чайних ложки
  • Чебрець свіжий - 3 штуки
  • Вустерширський соус - 3 краплі
  • Стручок гострого перцю - 1 штука
  • Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Банку квасолі червоної консервованої - 1 штука
  • Цукор коричневий - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
1
Ріпчаста цибуля, цибуля-пористий, помідор і часник почистіть, промийте і наріжте.
2
Для маринаду перемішайте разом всі інгредієнти, крім води, курки, квасолі, цукру і рослинного масла.
3
Курку наріжте на порційні шматочки, промийте, покладіть в маринад і залиште на 2, 5 годину.
4
У глибокій товстостінній посуді (казані або глибокій сковороді) нагрійте рослинну олію на середньому вогні, додайте коричневий цукор і перемішайте сухий довгою металевою ложкою. Коли цукор розплавиться, він стане рідким, потім - пінистим і почне змінюватися в кольорі.
5
Коли цукор стане бурштинового кольору, опустіть в нього шматочки замариноване курки і відразу перемішуйте, щоб все м'ясо курки було покрито карамеллю.
6
Накрийте казан кришкою, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і готуйте страву 5-8 хвилин, при цьому курка буде гаситися у власному соку.
7
Тепер зніміть кришку і збільште вогонь, щоб випарувалася майже вся рідина. Це посилить аромат курки і додасть їй красивий колір.
8
В контейнер, в якому маринувати курка, влийте 2 чашки води, щоб «забрати» залишився маринад. Вилийте цю воду в казан і додайте проціджений консервовану квасолю.
9
Вміст казана перемішайте, доведіть до кипіння, накрийте кришкою і тушкуйте 20 хвилин на повільному вогні, поки курка не буде повністю готова.
10
Потім спробуйте блюдо, при необхідності додайте сіль. Якщо соус здасться не дуже густим, доготовьте блюдо, знявши кришку з казана.
11
Смачна червона квасоля з куркою за мотивами карибської кухні готова. Подайте блюдо гарячим зі свіжоспеченим хлібом. Смачного!

Схожі рецепти