Тушкована червона капуста по-чеськи
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любитель страв з капусти, вам обов'язково треба скористатися цим рецептом. Червону тушковану капусту зазвичай подають як гарнір до будь-якого м'яса, особливо часто - для птахів.
Капусту в Чехії люблять і гасять по-різному: і з яблуками, і grushami, і з чорносливом, і з родзинками. Смак тушкованої капусти по-чеськи і нашої відрізняються, у них вона кисло-солодка. Я хочу вам розповісти, як приготувати тушковану червону капусту по-чеськи. Відразу попереджаю: смаки у всіх різні, тому всі інгредієнти дані на мій смак. А ви, коли будете готувати в перший раз, додавайте сіль, цукор, оцет і вино невеликими порціями і пробуйте, шукайте свій смак. Отже, читаємо, дивимося і готуємо!
- Червона капуста - 2 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Червоне вино - 150-200 мілілітрів
- Оцет - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Smalec - 2-3 Ст. Ложок
- Кмин - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
Добре розігрійте в казані або в товстостінній каструлі смалець, додайте до нього очищений і нарізаний соломкою цибулю.
Коли цибуля почне підрум'янюватися, додайте до нього подрібнений кмин.
Обсмажуємо, помішуючи, доти, поки цибуля красиво не підрум'яниться.
Капусту дрібно нарізаємо, обов'язково обрізаючи потовщення.
Викладаємо капусту до цибулі, доливаємо приблизно стакан води. Накриваємо кришкою і тушкуємо до напівготовності капусти.
Тепер доливаємо оцет. Можна взяти звичайний 9% або яблучний. Перемішуємо, тушкуємо хвилин 5 без кришки, періодично перемішуючи.
Додаємо сіль і цукор.
І слідом наливаємо вино. Перемішуємо капусту, випаровуємо її хвилин 5, а потім продовжуємо тушкувати під кришкою до тих пір, поки капуста не стане м'якою.
Контролюйте рівень рідини в капусті, там має бути багато соку. Щоб згустити капустяний сік, додаємо борошно.
Розмішуємо і варимо хвилин 10-15 без кришки, весь час помішуючи, інакше капуста може пригоріти.