Рецепт Тушкована червона капуста по-чеськи фото

Тушкована червона капуста по-чеськи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Чеська кухня
Овочі , Капуста , Червона капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви любитель страв з капусти, вам обов'язково треба скористатися цим рецептом. Червону тушковану капусту зазвичай подають як гарнір до будь-якого м'яса, особливо часто - для птахів.

Опис приготування:

Капусту в Чехії люблять і гасять по-різному: і з яблуками, і grushami, і з чорносливом, і з родзинками. Смак тушкованої капусти по-чеськи і нашої відрізняються, у них вона кисло-солодка. Я хочу вам розповісти, як приготувати тушковану червону капусту по-чеськи. Відразу попереджаю: смаки у всіх різні, тому всі інгредієнти дані на мій смак. А ви, коли будете готувати в перший раз, додавайте сіль, цукор, оцет і вино невеликими порціями і пробуйте, шукайте свій смак. Отже, читаємо, дивимося і готуємо!

  • Червона капуста - 2 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Червоне вино - 150-200 мілілітрів
  • Оцет - 1, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 1, 5-2 Ст. Ложки
  • Борошно - 4 Ст. Ложки
  • Smalec - 2-3 Ст. Ложок
  • Кмин - 1, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
тушкована червона капуста по-чеськи - фото крок 1
Добре розігрійте в казані або в товстостінній каструлі смалець, додайте до нього очищений і нарізаний соломкою цибулю.
тушкована червона капуста по-чеськи - фото крок 2
Коли цибуля почне підрум'янюватися, додайте до нього подрібнений кмин.
тушкована червона капуста по-чеськи - фото крок 3
Обсмажуємо, помішуючи, доти, поки цибуля красиво не підрум'яниться.
тушкована червона капуста по-чеськи - фото крок 4
Капусту дрібно нарізаємо, обов'язково обрізаючи потовщення.
тушкована червона капуста по-чеськи - фото крок 5
Викладаємо капусту до цибулі, доливаємо приблизно стакан води. Накриваємо кришкою і тушкуємо до напівготовності капусти.
тушкована червона капуста по-чеськи - фото крок 6
Тепер доливаємо оцет. Можна взяти звичайний 9% або яблучний. Перемішуємо, тушкуємо хвилин 5 без кришки, періодично перемішуючи.
тушкована червона капуста по-чеськи - фото крок 7
Додаємо сіль і цукор.
тушкована червона капуста по-чеськи - фото крок 8
І слідом наливаємо вино. Перемішуємо капусту, випаровуємо її хвилин 5, а потім продовжуємо тушкувати під кришкою до тих пір, поки капуста не стане м'якою.
тушкована червона капуста по-чеськи - фото крок 9
Контролюйте рівень рідини в капусті, там має бути багато соку. Щоб згустити капустяний сік, додаємо борошно.
тушкована червона капуста по-чеськи - фото крок 10
Розмішуємо і варимо хвилин 10-15 без кришки, весь час помішуючи, інакше капуста може пригоріти.

Схожі рецепти