Фрикадельки по-чеськи
(покроковий рецепт з фото)
Дуже оригінальне поєднання солодкуватого журавлинного соусу і м'ясні кульки, - ну хто ж встоїть? Такі фрикадельки по-чеськи в домашніх умовах я зазвичай готую на Різдво. Спробуйте, вкуснятина!
Як я вже згадувала, я цей рецепт приготування фрикадельок по-чеськи завжди згадую перед зиязиками святами. Адже тут такий ароматний, по-зимовому "теплий" і святковий соус, що встояти неможливо! До речі, не варто боятися, що вийде надто вже солодко, - якщо у вас журавлина якісна, то і кислоти вона дасть достатньо, щоб ваш соус не перетворився на варення! А тепер розповім, як зробити фрикадельки по-чеськи!
- Фарш - 500 грам
- Журавлина - 400 грам
- Хліб - 2 скибочки
- Молоко - 1/4 склянки
- Цукор - 1/2 склянки
- Сік апельсиновий - 1/2 склянки (або лимонний)
- Горіх мускатний - 1/2 чайних ложки
- Чорний перець - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Мед - 1.5 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Зелень - 1 За смаком
1. Зробимо соус. Змішаємо журавлину, цукор, мідь, 1/4 склянки води, апельсиновий сік, корицю, мед і перець. Довести до кипіння, зменшити вогонь і кип'ятити на слабкому вогні 15-20 хвилин до легкого загустіння.
2. Паралельно зробимо фрикадельки. Хліб розмочимо в молоці, додамо до фаршу разом із залишками молока. Сюди ж - зелень, сіль, мускатний горіх. Перемішаємо і формуємо фрикадельки.
3. Обсмажуємо отримані кульки на рослинному маслі з усіх боків, поки не візьмуться скоринкою.
4. А тепер надлишки жиру зі сковороди зливаємо, і додаємо наш солодкий чеський соус. Тушкуємо під кришкою на маленькому вогні 5-10 хвилин.
5. Смачного!