Рецепт Гуляш по-чеськи фото

Гуляш по-чеськи
(покроковий рецепт з фото)

Чеська кухня
М'ясо
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Для тих, хто любить смачно і ситно поїсти прекрасно підійде ця страва чеської кухні. У Чехії воно є практично в будь-якому повному барі. Готується дуже легко!

Чехи запозичили рецепт у угорців, трохи змінили його і вийшло дуже смачна страва. Простий рецепт гуляш по-чеськи дозволить вам приготувати смачний і ситний обід, а декому особливо голодному і вечерю. На гарнір до такого гуляшу підійдуть і каші, і картопля. А чехи порадили б вам приготувати кнедлі. І тоді у вас вийшов би справжній чеський обід. Розповідаю, як зробити гуляш по-чеськи.

  • Яловичина - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Паприка мелена - 2 чайних ложки
  • Кмин - 1 Чайна ложка
  • Smalec - 1 Ст. Ложка (можна замінити рослинним маслом)
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
  • Пиво - 1 Склянка (якщо блюдо їстимуть діти - тоді вода, а не пиво)
гуляш по-чеськи - фото крок 1
Цибуля чистий, дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді на смальці.
гуляш по-чеськи - фото крок 2
Яловичину моєму, прибираємо плівки і нарізаємо на невеликі шматочки.
гуляш по-чеськи - фото крок 3
Додаємо м'ясо на сковорідку до цибулі, обсмажуємо хвилин 5. Потім солимо і перчимо.
гуляш по-чеськи - фото крок 4
Посипаємо паприкою і помішуючи смажимо буквально хвилинку.
гуляш по-чеськи - фото крок 5
Заливаємо м'ясо пивом або водою, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь на маленький. Додаємо кмин і пробуємо соус на сіль. Якщо треба - додаємо. Накриваємо гуляш кришкою і тушкуємо приблизно 1 час.
гуляш по-чеськи - фото крок 6
Хв 10 до готовності страви, загустіть соус. Для цього розмішати борошно в окремому посуді з невеликою кількістю рідини з гуляшу і добре розмішати, щоб не було грудочок. Виллємо назад в гуляш і добре перемішати.

Схожі рецепти