Гуляш по-чеськи
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто любить смачно і ситно поїсти прекрасно підійде ця страва чеської кухні. У Чехії воно є практично в будь-якому повному барі. Готується дуже легко!
Чехи запозичили рецепт у угорців, трохи змінили його і вийшло дуже смачна страва. Простий рецепт гуляш по-чеськи дозволить вам приготувати смачний і ситний обід, а декому особливо голодному і вечерю. На гарнір до такого гуляшу підійдуть і каші, і картопля. А чехи порадили б вам приготувати кнедлі. І тоді у вас вийшов би справжній чеський обід. Розповідаю, як зробити гуляш по-чеськи.
- Яловичина - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Паприка мелена - 2 чайних ложки
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Smalec - 1 Ст. Ложка (можна замінити рослинним маслом)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Пиво - 1 Склянка (якщо блюдо їстимуть діти - тоді вода, а не пиво)
Цибуля чистий, дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді на смальці.
Яловичину моєму, прибираємо плівки і нарізаємо на невеликі шматочки.
Додаємо м'ясо на сковорідку до цибулі, обсмажуємо хвилин 5. Потім солимо і перчимо.
Посипаємо паприкою і помішуючи смажимо буквально хвилинку.
Заливаємо м'ясо пивом або водою, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь на маленький. Додаємо кмин і пробуємо соус на сіль. Якщо треба - додаємо. Накриваємо гуляш кришкою і тушкуємо приблизно 1 час.
Хв 10 до готовності страви, загустіть соус. Для цього розмішати борошно в окремому посуді з невеликою кількістю рідини з гуляшу і добре розмішати, щоб не було грудочок. Виллємо назад в гуляш і добре перемішати.