Короп по-чеськи
(покроковий рецепт з фото)
Хто бував в Чехії, той знає про те, наскільки популярні там страви з коропа. Сьогодні я розповім, як правильно готувати коропа по-чеськи - традиційне тамтешнє блюдо.
Рецепт коропа по-чеськи дуже простий у приготуванні і кожному по кишені:
1. Свіжого коропа почистити, випатрати і вимити.
2. Підготовлену рибу змастити олією, посолити, поперчити і поставити в холодильник на 2 годину.
3. Обсмажити цілі зубчики часнику, прибрати зі сковороди.
4. Рибу обваляти в борошні і обсмажити до золотистого кольору.
5. Придушити ложкою часник.
6. З лимонів вичавити сік.
7. Змішати часник, мигдаль, лимонний сік і половину вина.
8. Додати сіль за смаком.
9. Натерти сумішшю коропа зовні і всередині.
10. Вино змішати з водою.
11. Полити рибу.
12. Розігріти духовку до 180 градусів.
13. Деко злегка змастити олією.
14. Викласти рибу.
15. Запікати 30 - 40 хвилин.
16. Натерти сир на крупній тертці.
17. Посипати рибу.
18. Час охолодження на 5 - 10 хвилин, щоб сир розтанув.
19. Рибу дістати з духовки, порізати на порційні шматочки.
20. Посипати зеленню.
21. Прикрасити різаними помідорами і маслинами.
22. Подавати гарячим.
Смачного!
- Короп - 1 штука
- Лимон - 2 штуки
- Рослинна олія - 200 грам
- Часник - 4 зубчики
- Борошно - 5 Ст. Ложок
- Мелений мигдаль - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 3 штуки
- Біле вино - 200 мілілітрів(100 гр.Для маринада, 100 гр.Для заливки)
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
- Вода - 50 мілілітрів
- Сир - 150 грам
- Помідор - 1-2 штук
- Маслини - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Свіжого коропа почистити, випатрати і вимити.
2. Підготовлену рибу змастити олією, посолити, поперчити і поставити в холодильник на 2 годину.
3. Обсмажити цілі зубчики часнику, прибрати зі сковороди.
4. Рибу обваляти в борошні і обсмажити до золотистого кольору.
5. Придушити ложкою часник.
6. З лимонів вичавити сік.
7. Змішати часник, мигдаль, лимонний сік і половину вина.
8. Додати сіль за смаком.
9. Натерти сумішшю коропа зовні і всередині.
10. Вино змішати з водою.
11. Полити рибу.
12. Розігріти духовку до 180 градусів.
13. Деко злегка змастити олією.
14. Викласти рибу.
15. Запікати 30 - 40 хвилин.
16. Натерти сир на крупній тертці.
17. Посипати рибу.
18. Час охолодження на 5 - 10 хвилин, щоб сир розтанув.
19. Рибу дістати з духовки, порізати на порційні шматочки.
20. Посипати зеленню.
21. Прикрасити різаними помідорами і маслинами.
22. Подавати гарячим.
Смачного!