Рецепт Короп по-чеськи фото

Короп по-чеськи
(покроковий рецепт з фото)

Чеська кухня
Риба та морепродукти , Короп
ПП рецепти
На обід , На святковий стіл , День народження , Новий рік
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Хто бував в Чехії, той знає про те, наскільки популярні там страви з коропа. Сьогодні я розповім, як правильно готувати коропа по-чеськи - традиційне тамтешнє блюдо.

Опис приготування:

Рецепт коропа по-чеськи дуже простий у приготуванні і кожному по кишені:

1. Свіжого коропа почистити, випатрати і вимити.

2. Підготовлену рибу змастити олією, посолити, поперчити і поставити в холодильник на 2 годину.

3. Обсмажити цілі зубчики часнику, прибрати зі сковороди.

4. Рибу обваляти в борошні і обсмажити до золотистого кольору.

5. Придушити ложкою часник.

6. З лимонів вичавити сік.

7. Змішати часник, мигдаль, лимонний сік і половину вина.

8. Додати сіль за смаком.

9. Натерти сумішшю коропа зовні і всередині.

10. Вино змішати з водою.

11. Полити рибу.

12. Розігріти духовку до 180 градусів.

13. Деко злегка змастити олією.

14. Викласти рибу.

15. Запікати 30 - 40 хвилин.

16. Натерти сир на крупній тертці.

17. Посипати рибу.

18. Час охолодження на 5 - 10 хвилин, щоб сир розтанув.

19. Рибу дістати з духовки, порізати на порційні шматочки.

20. Посипати зеленню.

21. Прикрасити різаними помідорами і маслинами.

22. Подавати гарячим.

Смачного!

  • Короп - 1 штука
  • Лимон - 2 штуки
  • Рослинна олія - 200 грам
  • Часник - 4 зубчики
  • Борошно - 5 Ст. Ложок
  • Мелений мигдаль - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля - 3 штуки
  • Біле вино - 200 мілілітрів(100 гр.Для маринада, 100 гр.Для заливки)
  • Сіль - За смаком
  • Зелень - За смаком
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Сир - 150 грам
  • Помідор - 1-2 штук
  • Маслини - За смаком
  • Спеції - За смаком
Рецепт коропа по-чеськи дуже простий у приготуванні і кожному по кишені:

1. Свіжого коропа почистити, випатрати і вимити.

2. Підготовлену рибу змастити олією, посолити, поперчити і поставити в холодильник на 2 годину.

3. Обсмажити цілі зубчики часнику, прибрати зі сковороди.

4. Рибу обваляти в борошні і обсмажити до золотистого кольору.

5. Придушити ложкою часник.

6. З лимонів вичавити сік.

7. Змішати часник, мигдаль, лимонний сік і половину вина.

8. Додати сіль за смаком.

9. Натерти сумішшю коропа зовні і всередині.

10. Вино змішати з водою.

11. Полити рибу.

12. Розігріти духовку до 180 градусів.

13. Деко злегка змастити олією.

14. Викласти рибу.

15. Запікати 30 - 40 хвилин.

16. Натерти сир на крупній тертці.

17. Посипати рибу.

18. Час охолодження на 5 - 10 хвилин, щоб сир розтанув.

19. Рибу дістати з духовки, порізати на порційні шматочки.

20. Посипати зеленню.

21. Прикрасити різаними помідорами і маслинами.

22. Подавати гарячим.

Смачного!

Схожі рецепти