Knedliki більш чеськи
(покроковий рецепт з фото)
Knedliki - візитна картка чеської кухні. Існує багато рецептів приготування цієї страви. Пропоную вам спробувати один з найпростіших варіантів.
Приготувати в домашніх умовах знамениті кнедлики по-чеськи зовсім нескладно. Було б бажання, а уважно вивчивши цей рецепт кнедликов по-чеськи з фото, вам не складе особливих труднощів приготувати їх. Кнедлі можуть подаватися і як самостійне блюдо, і як гарнір. Готові кнедлі розрізають дуже гострим ножем або ниткою і подають з різними підливаючи або соусами. Холодні кнедлі можна підсмажити - це смачно. Обов'язково спробуйте!
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Вода або молоко - 250 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 14 грам
- Сіль - 2 чайних ложки (без верху)
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
У теплу воду всипаємо цукор і розмішуємо до розчинення. Потім додаємо сухі дріжджі і чайну ложку борошна. Розмішуємо і залишаємо хвилин на 15.
У розчинилися дріжджі додаємо сіль, перемішуємо і насипаємо решту борошна. Замішуємо тісто, накриваємо і залишаємо в теплому місці хвилин на 40-45.
Готове тісто ще добре вимішуємо і ділимо на 3-4 частини. Формуємо з кожної частини коржі і скручуємо кожну в батон. Борошно не додаємо, тісто не повинно прилипати до рук. Міні-батони повинні вийде сантиметрів 15-20 в довжину. Ми залишаємо їх хвилин на 15, Зійдіться. А поки поставимо кип'ятити воді, в якій будуть варитися кнедлі.
Варимо кнедлі в киплячій, злегка підсоленій воді під кришкою на маленькому вогні хвилин 10. Води долно бути стільки, щоб кнедлі вільно плавали в каструлі. Потім перевертаємо кнедлі на іншу сторону і варимо ще хвилин 5-7. Щоб перевірити, готові кнедлі чи ні, їх необхідно розрізати. Якщо липкі і клейкі - поварити ще пару хвилин.