Knedliki
(покроковий рецепт з фото)
Knedliki - блюдо словацької та чеської кухні. Це пишний хлібний м'якуш з ніжною, пористою структурою. Їх готують на пару або варять. Кнедлики бувають солодкими, без цукру і з начинкою.
Готуються кнедлики просто. Якщо ви знавець звичайного дріжджового тіста, то у вас все обов'язково вийде. Як правило, knedliki - це гарнір до страв з м'яса, птиці, риби. Але часто їх подають як самостійну страву з різними соусами. Отже, готівкові knedliki.
- Вода - 200 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 20 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Олія соняшникова - 3-4 Ст. Ложок(rafinirovannoe)
- Борошно пшеничне - 400-450 грам
- Куряче яйце - 1 штука
Підготуйте інгредієнти для приготування кнедликів.
Теплу воду налийте в миску і додайте дріжджі, перемішайте.
Влийте рафіновану соняшникову олію.
Додайте сіль, цукор і просіяне борошно.
Розбийте яйце в миску.
Замісити м'яке, еластичне тісто.
Накрийте тісто харчовою плівкою і поставте в тепле місце. Через годину-півтори воно підійде.
Від тесту відривайте шматочки вагою 60-70 грам і розгортайте їх в прямокутник.
Прямокутник згорніть рулетом.
Викладіть рулети в чашу пароварки.
Накрийте харчової плівкою і дайте постояти 20-25 хвилин.
Готуйте кнедлики на пару 20-25 хвилин поки вони не стануть пишними і ніжними.
Чеські кнедлики готові. Наріжте їх і подавайте на гарнір або як самостійну страву з соусом.