Квашена капуста по-чеськи
(покроковий рецепт з фото)
У Чехії люблять просту кухню і квашену капусту, а також страви з неї. Вони там подаються повсюдно, в основному в якості гарніру. Заквасити капусту по простому чеському рецепту тепер можете і ви!
Квашену капусту в Чехії гасять і подають в якості національного блюда. Якщо будете в тому краю, обов'язково спробуйте! Чехи навіть до пива капусту подають! До речі, є в Чехії і Союз любителів квашеної капусти. У маленькому містечку Доброжани збираються найзапекліші любителі квашеної капусти і смакують день-ніч капустку-то, а потім вибирають найкращий рецепт закваски.
Отже, Прикинь чехами і приготуємо квашену капусту по-чеськи простим рецептом.
1. Очистіть капусту від пошкоджених і брудних листя.
2. Розріжте на чотири частини, виріжте качан і дрібно наріжте.
3. Нашатковану капусту викладіть у велику миску. Засипте сіллю і ретельно розімніть руками.
4. Морква очистіть, промийте і натріть на крупній тертці.
5. Очистіть цибулю і наріжте тонкими півкільцями.
6. З'єднайте з капустою цибулю і моркву, додайте лавровий лист, перець і щільно укладіть в миску або іншу тару для засолювання. Прикрийте тарілкою або дерев'яним кругом і притисніть гнітом. Залиште на три дні при кімнатній температурі. Періодично проколюйте капусту довгою дерев'яною паличкою, щоб вийшли гази.
7. На четвертий день треба віджати капусту від розсолу (розсіл збережіть! ) і розкласти по чистих банкам, гарненько утрамбувати.
8. Віджатий розсіл доведіть до кипіння і потім залийте ним капусту в банках.
9. Прикрийте кришками банки і стерилізують протягом 20 хвилин. Потім загорніть.
Квашена капуста по-чеськи готова! Смачного!
- Капуста білокачанна - 7 кілограм
- Цибуля - 500 грам
- Морква - 1 кілограм
- Лавровий лист - - За смаком
- Чорний перець (горошком) - - За смаком
- Сіль - 100 грам
Отже, Прикинь чехами і приготуємо квашену капусту по-чеськи простим рецептом.
1. Очистіть капусту від пошкоджених і брудних листя.
2. Розріжте на чотири частини, виріжте качан і дрібно наріжте.
3. Нашатковану капусту викладіть у велику миску. Засипте сіллю і ретельно розімніть руками.
4. Морква очистіть, промийте і натріть на крупній тертці.
5. Очистіть цибулю і наріжте тонкими півкільцями.
6. З'єднайте з капустою цибулю і моркву, додайте лавровий лист, перець і щільно укладіть в миску або іншу тару для засолювання. Прикрийте тарілкою або дерев'яним кругом і притисніть гнітом. Залиште на три дні при кімнатній температурі. Періодично проколюйте капусту довгою дерев'яною паличкою, щоб вийшли гази.
7. На четвертий день треба віджати капусту від розсолу (розсіл збережіть! ) і розкласти по чистих банкам, гарненько утрамбувати.
8. Віджатий розсіл доведіть до кипіння і потім залийте ним капусту в банках.
9. Прикрийте кришками банки і стерилізують протягом 20 хвилин. Потім загорніть.
Квашена капуста по-чеськи готова! Смачного!