Рецепт Квашена капуста по-чеськи фото

Квашена капуста по-чеськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Білокачанна капуста
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти сироїдіння
Літні
Заготовки , Квашення
Кількість порцій: 20-30
Час приготування: 3 дн. 8 г. 0 хв.

У Чехії люблять просту кухню і квашену капусту, а також страви з неї. Вони там подаються повсюдно, в основному в якості гарніру. Заквасити капусту по простому чеському рецепту тепер можете і ви!

Опис приготування:

Квашену капусту в Чехії гасять і подають в якості національного блюда. Якщо будете в тому краю, обов'язково спробуйте! Чехи навіть до пива капусту подають! До речі, є в Чехії і Союз любителів квашеної капусти. У маленькому містечку Доброжани збираються найзапекліші любителі квашеної капусти і смакують день-ніч капустку-то, а потім вибирають найкращий рецепт закваски.

Отже, Прикинь чехами і приготуємо квашену капусту по-чеськи простим рецептом.

1. Очистіть капусту від пошкоджених і брудних листя.

2. Розріжте на чотири частини, виріжте качан і дрібно наріжте.

3. Нашатковану капусту викладіть у велику миску. Засипте сіллю і ретельно розімніть руками.

4. Морква очистіть, промийте і натріть на крупній тертці.

5. Очистіть цибулю і наріжте тонкими півкільцями.

6. З'єднайте з капустою цибулю і моркву, додайте лавровий лист, перець і щільно укладіть в миску або іншу тару для засолювання. Прикрийте тарілкою або дерев'яним кругом і притисніть гнітом. Залиште на три дні при кімнатній температурі. Періодично проколюйте капусту довгою дерев'яною паличкою, щоб вийшли гази.

7. На четвертий день треба віджати капусту від розсолу (розсіл збережіть! ) і розкласти по чистих банкам, гарненько утрамбувати.

8. Віджатий розсіл доведіть до кипіння і потім залийте ним капусту в банках.

9. Прикрийте кришками банки і стерилізують протягом 20 хвилин. Потім загорніть.

Квашена капуста по-чеськи готова! Смачного!

  • Капуста білокачанна - 7 кілограм
  • Цибуля - 500 грам
  • Морква - 1 кілограм
  • Лавровий лист - - За смаком
  • Чорний перець (горошком) - - За смаком
  • Сіль - 100 грам
Квашену капусту в Чехії гасять і подають в якості національного блюда. Якщо будете в тому краю, обов'язково спробуйте! Чехи навіть до пива капусту подають! До речі, є в Чехії і Союз любителів квашеної капусти. У маленькому містечку Доброжани збираються найзапекліші любителі квашеної капусти і смакують день-ніч капустку-то, а потім вибирають найкращий рецепт закваски.

Отже, Прикинь чехами і приготуємо квашену капусту по-чеськи простим рецептом.

1. Очистіть капусту від пошкоджених і брудних листя.

2. Розріжте на чотири частини, виріжте качан і дрібно наріжте.

3. Нашатковану капусту викладіть у велику миску. Засипте сіллю і ретельно розімніть руками.

4. Морква очистіть, промийте і натріть на крупній тертці.

5. Очистіть цибулю і наріжте тонкими півкільцями.

6. З'єднайте з капустою цибулю і моркву, додайте лавровий лист, перець і щільно укладіть в миску або іншу тару для засолювання. Прикрийте тарілкою або дерев'яним кругом і притисніть гнітом. Залиште на три дні при кімнатній температурі. Періодично проколюйте капусту довгою дерев'яною паличкою, щоб вийшли гази.

7. На четвертий день треба віджати капусту від розсолу (розсіл збережіть! ) і розкласти по чистих банкам, гарненько утрамбувати.

8. Віджатий розсіл доведіть до кипіння і потім залийте ним капусту в банках.

9. Прикрийте кришками банки і стерилізують протягом 20 хвилин. Потім загорніть.

Квашена капуста по-чеськи готова! Смачного!

Схожі рецепти