Тушкована капуста по-чеськи
(покроковий рецепт з фото)
Вони, хто бував в Чехії, напевно пробували знамените місцеве блюдо - тушковану капусту по-чеськи. Існує безліч варіацій на тему цієї страви. Я хочу поділиться з вами своїм улюбленим рецептом!
Хочу розповісти, як приготувати тушковану капусту по-чеськи. Основним інгредієнтом є червонокачанна капуста, яка гаситься з луком, цукром, оцтом і борошном до готовності. Капуста по-чеськи є прекрасним гарніром до м'ясних страв. Вдалого приготування!
- Капуста червонокачанна - 800 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Оцет - 100 мілілітрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Кмин - 1 щіпка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Жир свинячий - 2 Ст. Ложки
Капусту промиваємо, обсушуємо і шаткуємо тонкою соломкою.
Ріпчасту цибулю очищуємо і подрібнюємо.
З глибокій сковороді розтопіть свинячий жир. Додайте на сковороду цибулю і кмин. Перемішайте, обсмажуйте до золотистого.
Викладіть капусту, додайте сіль, цукор і оцет. Влийте трохи води. Тушіте 35-40 хвилин під кришкою, постійно помішуючи. У результаті повинна вийде м'яка капуста, але щоб рідина повністю не википала.
В кінці додайте борошно, перемішайте. Гасіть ще 15 хвилин.
Смачного!