Червона капуста маринована
(покроковий рецепт з фото)
Вам потрібна прекрасна закуска або овочева добавка до м'ясної страви або каші? Тоді придивіться до рецептом, як приготувати червону капусту мариновану. Її гострий смак і корисні властивості вам, безсумнівно, сподобаються.
Для того щоб приготувати червону капусту, необхідний звичайний для процесу маринування перелік продуктів. Приєднання кориці внесе нові нотки в аромат готового блюда і додасть м'якість смаку. Своїми унікальними, практично лікувальними властивостями продукт повинен вмістом вітамінів і мікроелементів високої концентрації. Готується дуже швидко, через кілька днів можна додавати капусту в їжу. Унікальність продукту і його відмінність від білокачанної - в більш насиченому змісті вітамінів і кращого збереження корисних властивостей при зберіганні.
- Капуста червонокачанна - 1 штука
- Лавровий лист - 3 штуки
- Чорний перець - 15 штук (горошком)
- Перець духмяний - 7 штук (горошком)
- Гвоздика - 7 штук
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Оцет - 250 мілілітрів (столовий 9%)
- Вода - 0, 75 L
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
1. Перед тим як приготувати червону капусту мариновану, підготуйте сам овоч. Відокремте поламані та пошкоджені листочки. Нашинкуйтекапусту красивою соломкою. Підготуйте банку. Покладіть в неї капусту дуже щільними шарами. Закладати необхідно невеликими порціями, кожну з яких необхідно утрамбовувати. Для того щоб виконати роботу якісно, використовуйте качалку.
2. Насипте в воду все спеції, зваріть маринад. Кип'ятіть 5 хвилин. Влийте оцет.
3. Залийте капусту маринадом. Можна наливати як гарячу рідину, так і в охолодженому стані. Через кілька днів капусту можна додавати в їжу. Смачного!