Рецепт Червона капуста по-грузинськи фото

Червона капуста по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Буряк, Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Гостре, Маринування

Домашні соління - відрізняючи закуска для всієї родини. Хочу запропонувати вам взяти на озброєння класний варіант пікантною, гострої, насиченою капусточка. Спробуйте обов'язково, рецепт класний!

Ця страва стане справжньою знахідкою для тих, хто любить пікантні закуски. Яскрава і смачна, вона чудово підійде до будь-якого гарніру або гарячого. Сам процес настільки простий, що з ним легко впорається навіть той, хто відчуває себе новачком на кухні. Вашій увазі пропоную вдалу ідею, як приготувати червону капусту по-грузинськи

  • Капуста - 2.5 кілограма
  • Буряк - 0.5 кілограма
  • Гострий перець - За смаком
  • Стебло селери - 2-3 штук
  • Часник - 10-20 зубчиків (за смаком)
  • Зелень - 1 пучок
  • Вода - 2 L
  • Оцет - 0.5 L
  • Цукор - 150 грам
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Перець, гвоздика, лавровий лист - За смаком
червона капуста по-грузинськи - фото крок 1
1. Капусту вимийте, обсушити і наріжте ось такими великими шматочками.
червона капуста по-грузинськи - фото крок 2
2. Очистіть буряк. Можна натерти її на крупній тертці, але краще нарізати ось такими кружечками. Тоді ви отримаєте не тільки смачну капусту, але і маринований буряк.
червона капуста по-грузинськи - фото крок 3
3. Очистіть часник, подрібніть гострий перець. Капуста повинна бути гострою, але кількість перцю ви можете варіювати за смаком.
червона капуста по-грузинськи - фото крок 4
4. Подрібніть стебло селери. Підготуйте велику каструлю або іншу зручну ємність. На дно викладіть частина часнику, перцю, селери і буряка. Додайте трохи свіжої зелені.
червона капуста по-грузинськи - фото крок 5
5. Далі - шар капусти.
червона капуста по-грузинськи - фото крок 6
6. Знову буряк, часник, зелень.
червона капуста по-грузинськи - фото крок 7
7. Ще шар капусти.
червона капуста по-грузинськи - фото крок 8
8. І так, поки не закінчаться інгредієнти.
червона капуста по-грузинськи - фото крок 9
9. У невеликій каструльці з'єднайте воду, цукор, сіль і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, додайте оцет, лавровий лист, перець горошком. Через хвилину зніміть маринад з вогню.
червона капуста по-грузинськи - фото крок 10
10. Влийте маринад в капусту. Накрийте тарілкою і встановіть прес. Залиште маринуватися на 2-3 дня. Коли капуста добре промаринуется, приберіть її в холодильник.

Схожі рецепти