Рецепт Червона капуста по-грузинськи фото

Червона капуста по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Буряк , Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Гостре , Маринування
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Домашні соління - відрізняючи закуска для всієї родини. Хочу запропонувати вам взяти на озброєння класний варіант пікантною, гострої, насиченою капусточка. Спробуйте обов'язково, рецепт класний!

Опис приготування:

Ця страва стане справжньою знахідкою для тих, хто любить пікантні закуски. Яскрава і смачна, вона чудово підійде до будь-якого гарніру або гарячого. Сам процес настільки простий, що з ним легко впорається навіть той, хто відчуває себе новачком на кухні. Вашій увазі пропоную вдалу ідею, як приготувати червону капусту по-грузинськи

  • Капуста - 2.5 кілограма
  • Буряк - 0.5 кілограма
  • Гострий перець - За смаком
  • Стебло селери - 2-3 штук
  • Часник - 10-20 зубчиків (за смаком)
  • Зелень - 1 пучок
  • Вода - 2 L
  • Оцет - 0.5 L
  • Цукор - 150 грам
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Перець, гвоздика, лавровий лист - За смаком
червона капуста по-грузинськи - фото крок 1
1. Капусту вимийте, обсушити і наріжте ось такими великими шматочками.
червона капуста по-грузинськи - фото крок 2
2. Очистіть буряк. Можна натерти її на крупній тертці, але краще нарізати ось такими кружечками. Тоді ви отримаєте не тільки смачну капусту, але і маринований буряк.
червона капуста по-грузинськи - фото крок 3
3. Очистіть часник, подрібніть гострий перець. Капуста повинна бути гострою, але кількість перцю ви можете варіювати за смаком.
червона капуста по-грузинськи - фото крок 4
4. Подрібніть стебло селери. Підготуйте велику каструлю або іншу зручну ємність. На дно викладіть частина часнику, перцю, селери і буряка. Додайте трохи свіжої зелені.
червона капуста по-грузинськи - фото крок 5
5. Далі - шар капусти.
червона капуста по-грузинськи - фото крок 6
6. Знову буряк, часник, зелень.
червона капуста по-грузинськи - фото крок 7
7. Ще шар капусти.
червона капуста по-грузинськи - фото крок 8
8. І так, поки не закінчаться інгредієнти.
червона капуста по-грузинськи - фото крок 9
9. У невеликій каструльці з'єднайте воду, цукор, сіль і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, додайте оцет, лавровий лист, перець горошком. Через хвилину зніміть маринад з вогню.
червона капуста по-грузинськи - фото крок 10
10. Влийте маринад в капусту. Накрийте тарілкою і встановіть прес. Залиште маринуватися на 2-3 дня. Коли капуста добре промаринуется, приберіть її в холодильник.

Схожі рецепти