Червона капуста по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Домашні соління - відрізняючи закуска для всієї родини. Хочу запропонувати вам взяти на озброєння класний варіант пікантною, гострої, насиченою капусточка. Спробуйте обов'язково, рецепт класний!
Ця страва стане справжньою знахідкою для тих, хто любить пікантні закуски. Яскрава і смачна, вона чудово підійде до будь-якого гарніру або гарячого. Сам процес настільки простий, що з ним легко впорається навіть той, хто відчуває себе новачком на кухні. Вашій увазі пропоную вдалу ідею, як приготувати червону капусту по-грузинськи
- Капуста - 2.5 кілограма
- Буряк - 0.5 кілограма
- Гострий перець - За смаком
- Стебло селери - 2-3 штук
- Часник - 10-20 зубчиків (за смаком)
- Зелень - 1 пучок
- Вода - 2 L
- Оцет - 0.5 L
- Цукор - 150 грам
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Перець, гвоздика, лавровий лист - За смаком
1. Капусту вимийте, обсушити і наріжте ось такими великими шматочками.
2. Очистіть буряк. Можна натерти її на крупній тертці, але краще нарізати ось такими кружечками. Тоді ви отримаєте не тільки смачну капусту, але і маринований буряк.
3. Очистіть часник, подрібніть гострий перець. Капуста повинна бути гострою, але кількість перцю ви можете варіювати за смаком.
4. Подрібніть стебло селери. Підготуйте велику каструлю або іншу зручну ємність. На дно викладіть частина часнику, перцю, селери і буряка. Додайте трохи свіжої зелені.
5. Далі - шар капусти.
6. Знову буряк, часник, зелень.
7. Ще шар капусти.
8. І так, поки не закінчаться інгредієнти.
9. У невеликій каструльці з'єднайте воду, цукор, сіль і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, додайте оцет, лавровий лист, перець горошком. Через хвилину зніміть маринад з вогню.
10. Влийте маринад в капусту. Накрийте тарілкою і встановіть прес. Залиште маринуватися на 2-3 дня. Коли капуста добре промаринуется, приберіть її в холодильник.