Рецепт Тісто з пюре фото

Тісто з пюре
(покроковий рецепт з фото)

Овочі , Картопля
Пісні страви
На вечерю , Для дітей , На святковий стіл
Заготовки
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Нещодавно побачив в інтернеті рецепт пиріжків з картопляного тіста. Щоб приготувати ці пиріжки, треба спочатку підготувати саме тісто. Нижче представлений рецепт приготування тіста з пюре.

Опис приготування:

Щоб приготувати тісто з пюре в домашніх умовах, слідуємо інструкції:

1. Картоплю очищаємо від шкірки. Варимо в підсоленій воді до готовності. Перевірити готовність можна виделкою. Якщо вона легко входить в картоплю, значить овочі вже досить відвар.

2. Доводимо картопля до стану пюре. Можна використовувати для цього спеціальний картопляний прес, блендер або зробити все вручну.

3. Додаємо в картоплю масла вершкового і розмішуємо.

4. Розбиваємо в миску з пюре яйця. Розмішуємо до однорідності.

5. Додаємо борошно. Місимо вручну або ложкою. Тісто має бути злегка липким і грудкуватим.

6. Якщо ми збираємося його зберігати, тісто потрібно вивалити в борошні. Зберігати тісто потрібно в холодильнику в каструлі або пакеті.

Якщо ви збираєтеся тут же використовувати тісто, переважно ліпити форми з нього ложкою або ж додати ще борошна, щоб тісто не липло до рук.


  • Картопля - 1 кілограм
  • Яйце - 3 штуки
  • Пшеничне борошно- 5 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 30 грам
Щоб приготувати тісто з пюре в домашніх умовах, слідуємо інструкції:

1. Картоплю очищаємо від шкірки. Варимо в підсоленій воді до готовності. Перевірити готовність можна виделкою. Якщо вона легко входить в картоплю, значить овочі вже досить відвар.

2. Доводимо картопля до стану пюре. Можна використовувати для цього спеціальний картопляний прес, блендер або зробити все вручну.

3. Додаємо в картоплю масла вершкового і розмішуємо.

4. Розбиваємо в миску з пюре яйця. Розмішуємо до однорідності.

5. Додаємо борошно. Місимо вручну або ложкою. Тісто має бути злегка липким і грудкуватим.

6. Якщо ми збираємося його зберігати, тісто потрібно вивалити в борошні. Зберігати тісто потрібно в холодильнику в каструлі або пакеті.

Якщо ви збираєтеся тут же використовувати тісто, переважно ліпити форми з нього ложкою або ж додати ще борошна, щоб тісто не липло до рук.

Схожі рецепти