Тісто з пюре
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно побачив в інтернеті рецепт пиріжків з картопляного тіста. Щоб приготувати ці пиріжки, треба спочатку підготувати саме тісто. Нижче представлений рецепт приготування тіста з пюре.
Опис приготування:
Щоб приготувати тісто з пюре в домашніх умовах, слідуємо інструкції:
1. Картоплю очищаємо від шкірки. Варимо в підсоленій воді до готовності. Перевірити готовність можна виделкою. Якщо вона легко входить в картоплю, значить овочі вже досить відвар.
2. Доводимо картопля до стану пюре. Можна використовувати для цього спеціальний картопляний прес, блендер або зробити все вручну.
3. Додаємо в картоплю масла вершкового і розмішуємо.
4. Розбиваємо в миску з пюре яйця. Розмішуємо до однорідності.
5. Додаємо борошно. Місимо вручну або ложкою. Тісто має бути злегка липким і грудкуватим.
6. Якщо ми збираємося його зберігати, тісто потрібно вивалити в борошні. Зберігати тісто потрібно в холодильнику в каструлі або пакеті.
Якщо ви збираєтеся тут же використовувати тісто, переважно ліпити форми з нього ложкою або ж додати ще борошна, щоб тісто не липло до рук.
- Картопля - 1 кілограм
- Яйце - 3 штуки
- Пшеничне борошно- 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 30 грам
1. Картоплю очищаємо від шкірки. Варимо в підсоленій воді до готовності. Перевірити готовність можна виделкою. Якщо вона легко входить в картоплю, значить овочі вже досить відвар.
2. Доводимо картопля до стану пюре. Можна використовувати для цього спеціальний картопляний прес, блендер або зробити все вручну.
3. Додаємо в картоплю масла вершкового і розмішуємо.
4. Розбиваємо в миску з пюре яйця. Розмішуємо до однорідності.
5. Додаємо борошно. Місимо вручну або ложкою. Тісто має бути злегка липким і грудкуватим.
6. Якщо ми збираємося його зберігати, тісто потрібно вивалити в борошні. Зберігати тісто потрібно в холодильнику в каструлі або пакеті.
Якщо ви збираєтеся тут же використовувати тісто, переважно ліпити форми з нього ложкою або ж додати ще борошна, щоб тісто не липло до рук.