Бефстроганов з пюре
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне блюдо з м'яса - befstroganov, яке готується в ніжному сметанному соусі. Про історію виникнення даного рецепта давно ходять легенди, а смак страви любимо в різних куточках світу.
Спробуйте приготувати бефстроганов з пюре в домашніх умовах саме за цим рецептом. Картопля з яловичиною завжди поєднувалися чудово, а зі сметанним соусом м'ясо смакує приголомшливо. Прикрасьте зеленню петрушки блюдо і подайте в якості закуски соління або свіжі овочі.
- Яловичина - 800 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Борошно - 2 щіпки
- Вершкове масло - 30 грам
- Крем - 100 грам
- Зелень - 15 грам
- Бульйон або вода - 250 грам
1. Рецепт приготування цієї страви дуже старий, а знайдений він був для одного аристократа, у якого були проблеми з зубами. Тому його кухаря знайшли дивовижний вихід - бефстроганов з пюре в домашніх умовах. Страва смачна і підходить до будь-якого гарніру. Поки ми будемо займатися м'ясом, потрібно приготувати картоплю. Чистимо його і ставимо на середній вогонь варитися до готовності.
2. Нарізаємо м'ясо скибочками, довжиною не більше 2 см. Зверніть увагу, що м'ясо слід нарізати вздовж волокон і після цього його потрібно трохи відбити.
3. Відбивши трохи і обсмажити м'ясо до золотистого кольору, викладаємо його в тарілку, а тим часом смажимо цибулю.
4. Тепер додаємо трохи борошна, вершкове масло і обсмажуємо до золотистого кольору. Після цього вливаємо сметану і бульйон (воду), тушкуємо до того моменту, поки соус не загусне.
5. Змішуємо м'ясо з соусом, накриваємо кришкою і тушкуємо близько півгодини на слабкому вогні. В кінці додаємо зелень петрушки, приправи і доводимо до готовності. Подаємо бефстроганов з пюре в домашніх умовах разом, прикрасивши гілочкою петрушки. В якості закуски підійдуть соління або свіжі овочі.