Тісто з картопляного пюре
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ми будемо пекти пиріг, основою якого послужить дуже смачне тісто з картопляного пюре, а начинку ми зробимо з грибів, вийде дуже ситне і калорійне блюдо.
Картопляне пюре змішуємо з яйцями, сіллю, спеціями і чорним перцем. Борошно замішуємо в останню чергу. Маса повинна бути густою. Окремо замішуємо тісто з борошна, кефіру, яйця і спецій - це буде наш нижній шар пирога. Обсмажуємо окремо гриби і цибулю з морквою. Потім все викладаємо шарами в форму для запікання. Заливаємо все яєчної сумішшю і готуємо в духовці.
- Картопляне пюре - 2 склянки
- Кефір - 0, 5 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - За смаком
- Сіль, спеції, чорний перець - За смаком
- Печериці - 150 грам
- Цибулина - 1 штука
- Маленька морквина - 1 штука
- Пучок зелені - 1 штука
- Яйце - 2 штуки (для заливки)
- Майонез - 6-7 Ст. Ложок (для заливки)
- Сіль - За смаком (для заливки)

Картопляне пюре повинно бути без грудочок.

Додаємо до картопляного пюре яйця, сіль, спеції і чорний перець. Борошно замішуємо в останню чергу, щоб ми змогли регулювати густоту нашої картопляної маси. Маса повинна бути густою, але не настільки, щоб її неможливо було розім'яти.

Тим часом замішуємо тісто з кефіру, яйця, борошна, солі і харчової соди, яку гасимо кефіром.

Тісто має прилипати до рук, але бути еластичним, інакше наш пиріг роз'їдеться.

Гриби вибираємо свіжі, незаветренние, інакше є їх буде не дуже приємно, та й небезпечно.

Попередньо гриби, нарізані на тонкі скибочки, обсмажуємо на сковороді в невеликій кількості олії. В іншій сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і моркву, які потім викладаємо на тісто тонким шаром. Тісто спочатку розмістіть по формі.

Зверху викладаємо картопляний фарш і гриби.

Гриби посипаємо тонким шаром рубаною зелені, яку поливаємо яєчної сумішшю, отриманої зі збитих яєць з майонезом і сіллю.

Пиріг випікаємо до готовності.