Котлети до картопляного пюре
(покроковий рецепт з фото)
Рибні котлети, язик про які піде, завжди були корисними, але корисне - не означає несмачне, давайте спробуємо приготувати рибні котлети, які можна було подати разом з картопляним пюре.
З філе хека робимо фарш, додаємо подрібнену цибулю, панірувальні сухарі, спеції. Формуємо котлети і запікаємо в духовці. До котлет замість описаного соусу можна подати томатний або соєвий.
- Файл Хека - 600 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сухарі паніровочні - 1/2 склянки
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Спеції - За смаком
- Майонез - 100 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Лимонна цедра - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Паприка - 1/2 чайних ложки
Щоб позбавити себе від необхідності обробляти рибу, купуємо філе хека без шкіри і кісток. Якщо ви купили філе замороженим то покладіть його розморожувати, ні в якому разі не розморожувати його в мікрохвильовці. Коли риба розморозилася - промиваємо м'ясо під проточною водою, ретельно обсушуємо паперовими серветками і нарізаємо невеликими шматочками довільної форми.
Лук очищаємо і нарізаємо кубиками.
Знімаємо лушпиння з часнику і натираємо його на дрібній тертці.
От і все, підготовку інгредієнтів закінчили.
От і все, підготовку інгредієнтів закінчили.
Найшвидший спосіб приготувати фарш для котлет - зробити це за допомогою кухонного комбайна. Якщо його немає, тоді знадобиться м'ясорубка.
Отже, в чашу завадимо нарізану цибулю і подрібнюємо його. Додаємо панірувальні сухарі, одну столову ложку майонезу, яйця, спеції і включаємо комбайн на 10-15 секунд.
До подрібненим інгредієнтів приєднуємо нарізане філе хека і сіль. Включаємо комбайн приблизно на 2-3 хвилини, можливо, трохи більше або менше, це залежить від потужності комбайна. В результаті має вийти однорідний рибний фарш.
Застеляємо деко для випічки пергаментом. Щоб вийшла рум'яна кірочка, змастіть його оливковою олією. Формуємо руками котлети і викладаємо на невеликій відстані один від одного.
Включаємо духовку і нагріваємо до 180 градусів. Відправляємо котлети в духовку на 15-20 хвилин. Потім дістаємо деко і перекладаємо котлети на столову тарілку.
А поки котлети будуть пектися в духовці, ми приготуємо для них соус. Для цього лимон вимийте і висушіть паперовою серветкою. Щоб отримати цедру, натріть його на дрібній тертці.
У невеликій салатник кладемо майонез, додаємо чайну ложку лимонного соку, 1/2 чайної ложки паприки, підготовлену цедру. Все перемішуємо і солимо за смаком.
Подаємо рибні котлети відразу після приготування. До них дуже добре підходять салати зі свіжих овочів і зелень. Хорошим гарніром буде картопля в будь-якому вигляді (смажений, варений або пюре).
Смачного!
Смачного!