Ньокетті з картопляного пюре
(покроковий рецепт з фото)
Ньоккетті - це блюдо італійської кухні, свого роду великі галушки. Сьогодні я пропоную спробувати ньокетті з картопляного пюре з паприкою - дуже смачне ситне блюдо.
Блюдо готується з картопляного пюре з додаванням яєчного жовтка, спецій і сиру. Формуються свого роду галушки і варяться в киплячій воді до готовності.
- Картопля - 10 штук
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Сир твердий - 50 грам
- Паприка солодка мелена - 0.5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх мелений - 0, 25 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Борошно пшеничне - 10 Ст. Ложок
Чистим картофель.
Нарізаємо його скибочками і відварюємо до готовності в підсоленій воді. Сорт картоплі бажано брати крохмалистий, щоб добре розварюється.
Додаємо вершкове масло і добре розминаємо.
Далі вводимо в картопляне пюре жовток, додаємо мускатний горіх, molotuû перець, натертий на дрібній тертці твердий сир, чорний мелений перець, при необхідності досліваем.
Розмішуємо картопляне пюре-тісто, ретельно вмішуючи всі інгредієнти.
Всипаємо борошно і вимішуємо щільне, але дуже м'яке картопляне тісто.
Відщипуємо від тесту грудочки розміром з волоський горіх, надаємо їм круглу приплющену форму, виделкою робимо візерунок.
Кидаємо картопляні ньоккетті невеликими порціями в киплячу підсолену воду, після того, як вони спливуть варимо близько 3-4 хвилин і викладаємо на блюдо. Поливаємо розтопленим слівочоном маслом, подаємо з соусом, овочами, можна посипати тертим сиром.