Рецепт Ньокетті з картопляного пюре фото

Ньокетті з картопляного пюре
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 50 хв.

Ньоккетті - це блюдо італійської кухні, свого роду великі галушки. Сьогодні я пропоную спробувати ньокетті з картопляного пюре з паприкою - дуже смачне ситне блюдо.

Опис приготування:

Блюдо готується з картопляного пюре з додаванням яєчного жовтка, спецій і сиру. Формуються свого роду галушки і варяться в киплячій воді до готовності.

  • Картопля - 10 штук
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сир твердий - 50 грам
  • Паприка солодка мелена - 0.5 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Мускатний горіх мелений - 0, 25 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Борошно пшеничне - 10 Ст. Ложок
ньокетті з картопляного пюре - фото крок 1
Чистим картофель.
ньокетті з картопляного пюре - фото крок 2
Нарізаємо його скибочками і відварюємо до готовності в підсоленій воді. Сорт картоплі бажано брати крохмалистий, щоб добре розварюється.
ньокетті з картопляного пюре - фото крок 3
Додаємо вершкове масло і добре розминаємо.
ньокетті з картопляного пюре - фото крок 4
Далі вводимо в картопляне пюре жовток, додаємо мускатний горіх, molotuû перець, натертий на дрібній тертці твердий сир, чорний мелений перець, при необхідності досліваем.
ньокетті з картопляного пюре - фото крок 5
Розмішуємо картопляне пюре-тісто, ретельно вмішуючи всі інгредієнти.
ньокетті з картопляного пюре - фото крок 6
Всипаємо борошно і вимішуємо щільне, але дуже м'яке картопляне тісто.
ньокетті з картопляного пюре - фото крок 7
Відщипуємо від тесту грудочки розміром з волоський горіх, надаємо їм круглу приплющену форму, виделкою робимо візерунок.
ньокетті з картопляного пюре - фото крок 8
Кидаємо картопляні ньоккетті невеликими порціями в киплячу підсолену воду, після того, як вони спливуть варимо близько 3-4 хвилин і викладаємо на блюдо. Поливаємо розтопленим слівочоном маслом, подаємо з соусом, овочами, можна посипати тертим сиром.

Схожі рецепти