Млинці з картопляного пюре
(покроковий рецепт з фото)
Мені здається, такі млинці повинні сподобатися всім, вони дуже м'які, ніжні і повітряні, їх можна подавати зі свіжими овочами, але млинці будуть ще смачніше, якщо ви будете їсти їх зі сметаною.
Спочатку я знайшла цей рецепт приготування млинців з картопляного пюре, коли після вечері у мене цього самого пюре залишилося дуже багато, і я не знала, що з ним зробити. Але такі млинці так сподобалися всім домашнім, що тепер я роблю їх до вечері дуже часто, як мінімум раз на тиждень. Сам рецепт дуже простий і зараз я поділюся їм з вами і розповім, як приготувати млинці з картопляного пюре.
- Готове картопляне пюре - 3 склянки
- Борошно - 0, 5 склянки
- Яйце - 0, 5 штуки (половина великого або одне маленьке)
- Вершкове масло - 60 грам(30 г - в тісто, 30 г - для обсмажування млинчиків)
- Порошок цибульний - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
Для початку нам потрібно приготувати картопляне пюре, його робимо як зазвичай з відвареної картоплі, який ми ретельно розминаємо до однорідного стану. Відразу хочу попередити, що млинці буде простіше формувати, якщо пюре постоїть приблизно пів годинки в холодильнику. Після цього можна приступати до подальшої роботи, додаємо в пюре половину від усієї борошна.
А також цибульний порошок, його ви можете замінити звичайним обсмаженою цибулею, але в цілях економії часу я іноді використовую такий порошок.
Тепер ретельно все перемішуємо, ложкою заважати масу буде важкувато, тому ви можете використовувати толкушку.
Далі ми розтоплюємо 30 грам вершкового масла, а коли воно охолоне, додаємо його в пюре разом з половиною збитого яйця і сіллю.
Ретельно вимішуємо все інгредієнти, якщо тісто буде занадто м'яким, додайте в нього борошно, що залишилося. В результаті у нас повинно вийти однорідне не дуже густе тісто, яке добре тримає форму.
Готове тісто викладаємо на рівну поверхню і посипаємо з усіх боків борошном, розгортаємо його в пласт товщиною близько 1, 5 см.
За допомогою склянки чи спеціальної форму виріжте з тіста кружечки.
Після цього ставимо на вогонь сковороду і розтоплюємо в ній залишилися 30 грам масла.
Викладаємо млинці в розігріте масло так, щоб між ними була відстань.
Смажимо млинці на середньому вогні по 8-10 хвилин з кожного боку.
Коли млинці придбають приємний золотистий відтінок, викладаємо їх на тарілку і подаємо до столу зі сметаною і свіжою зеленню. Приємного всім апетиту!