Террін з качиної печінки
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся вишуканим і смачним рецептом приготування терріна з качиної печінки. За консистенцією таке блюдо нагадує паштет, але виходить більш щільним. А ще ніжним і повітряним. Спробуйте!
Такий террин з качиної печінки в домашніх умовах приготувати досить просто. Інша справа, що печінка качки попадається рідко. Але якщо вам раптом пощастило, спробуйте зробити террин! Можна його їсти ложечками, намазувати на хліб, а якщо він добре замерзне - нарізати шматочками і робити з них канапе, проткнув шпажками. Смачно!
- Печінка качина - 500 грам
- Вино біле напівсолодке - 100 грам
- Вершкове масло - 170 грам
- Вершки - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Спеції - За смаком(rekomenduyu koriandr і мускатне)
1. На рослинному (бажано - оливковій) маслі обсмажити подрібнену цибулю. Печінка промиємо (не забудьте видалити плівки), тонко нарізати і подачі в порт. Обсмажити все разом майже до готовності. Сюди ж додамо спеції за смаком.
2. Потім вливаємо вино і під кришкою на маленькому вогні тушкуємо, поки вино не випарується.
3. Весь вміст перекладаємо в блендер, подрібнюємо до стану пюре. Відправимо запікатися в розпечену духовку на 15 хвилин, щоб "зчепилося" .
4. Вершкове масло розтопити і заллємо у формочки з терріном. Чекаємо, поки охолоне, зберігаємо в холодильнику. Готово!