Рецепт Террін з індички і курячої печінки фото

Террін з індички і курячої печінки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
М'ясо , Свинина , Птах , Курка , Куряча печінка
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю , На полуденок , На святковий стіл
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Перед вами досить простий рецепт, при цьому саму страву можна подавати окремо, в якості легкої фуршетной закуски, або використовувати як складову для приготування бутербродів і сендвічів.

Опис приготування:

Щоб визначити ступінь готовності рулету, можна скористатися спеціальним термометром для м'яса. Якщо градусник показує температуру всередині терріна (в його серцевині) 65° С, значить страва готова.

  • Свинячий окіст - 800 грам (окіст можна замінити свинячий лопаткою)
  • Куряча печінка - 200 грам (замість курячої печінки можна взяти гусячу)
  • Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки
  • Запашний мелений перець - 1/4 чайних ложки
  • Мелена гвоздика - 1/4 чайних ложки
  • Мелений коріандр - 1/4 чайних ложки
  • Часник - 4 зубчики (бажано великі зубчики)
  • Каєнський перець - 1 щіпка
  • Біле сухе вино - 60 мілілітрів
  • Коньяк - 1 Чайна ложка (додавати за бажанням)
  • Сухий чебрець - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1 За смаком
террін з індички і курячої печінки - фото крок 1
Пропускаємо м'ясо (свинину) через м'ясорубку. Для цього рекомендую взяти найбільшу грати.
террін з індички і курячої печінки - фото крок 2
Подрібнюємо в блендері курячу або гусячу печінку. Додаємо отриману"кашку" к мясному фаршу.
террін з індички і курячої печінки - фото крок 3
Ножем або за допомогою спеціальної"давилки" подрібнюємо часник. Додаємо його, вино та інші спеції до м'яса. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.
террін з індички і курячої печінки - фото крок 4
Отриманий курячо-свинячий фарш викладаємо в прямокутну форму для запікання так, щоб вийшов"цеглинка" (зразок хлібної буханки). Накриваємо фольгою і відправляємо на 45 хвилин в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів.
террін з індички і курячої печінки - фото крок 5
Через 45 хвилин знімаємо фольгу і протягом ще 15-ти хвилин"млоїмо" террин в духовці.
террін з індички і курячої печінки - фото крок 6
Готовий террин виймаємо з форми, охолоджуємо до кімнатної температури, після чого знову загортаємо в фольгу (можна використовувати харчову плівку) і кладемо на добу в холодильник.
террін з індички і курячої печінки - фото крок 7
Через добу блюдо можна подавати до столу, нарізавши його скибочками завтовшки 1-2 см. І прикрасивши свіжою зеленню і дольками помідори.

Схожі рецепти