Рецепт Террін з індички і курячої печінки фото

Террін з індички і курячої печінки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
М'ясо, Свинина, Птах, Курка, Куряча печінка
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю, На полуденок, На святковий стіл

Перед вами досить простий рецепт, при цьому саму страву можна подавати окремо, в якості легкої фуршетной закуски, або використовувати як складову для приготування бутербродів і сендвічів.

Щоб визначити ступінь готовності рулету, можна скористатися спеціальним термометром для м'яса. Якщо градусник показує температуру всередині терріна (в його серцевині) 65° С, значить страва готова.

  • Свинячий окіст - 800 грам (окіст можна замінити свинячий лопаткою)
  • Куряча печінка - 200 грам (замість курячої печінки можна взяти гусячу)
  • Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки
  • Запашний мелений перець - 1/4 чайних ложки
  • Мелена гвоздика - 1/4 чайних ложки
  • Мелений коріандр - 1/4 чайних ложки
  • Часник - 4 зубчики (бажано великі зубчики)
  • Каєнський перець - 1 щіпка
  • Біле сухе вино - 60 мілілітрів
  • Коньяк - 1 Чайна ложка (додавати за бажанням)
  • Сухий чебрець - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1 За смаком
террін з індички і курячої печінки - фото крок 1
Пропускаємо м'ясо (свинину) через м'ясорубку. Для цього рекомендую взяти найбільшу грати.
террін з індички і курячої печінки - фото крок 2
Подрібнюємо в блендері курячу або гусячу печінку. Додаємо отриману "кашку" к мясному фаршу.
террін з індички і курячої печінки - фото крок 3
Ножем або за допомогою спеціальної "давилки" подрібнюємо часник. Додаємо його, вино та інші спеції до м'яса. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.
террін з індички і курячої печінки - фото крок 4
Отриманий курячо-свинячий фарш викладаємо в прямокутну форму для запікання так, щоб вийшов "цеглинка" (зразок хлібної буханки). Накриваємо фольгою і відправляємо на 45 хвилин в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів.
террін з індички і курячої печінки - фото крок 5
Через 45 хвилин знімаємо фольгу і протягом ще 15-ти хвилин "млоїмо" террин в духовці.
террін з індички і курячої печінки - фото крок 6
Готовий террин виймаємо з форми, охолоджуємо до кімнатної температури, після чого знову загортаємо в фольгу (можна використовувати харчову плівку) і кладемо на добу в холодильник.
террін з індички і курячої печінки - фото крок 7
Через добу блюдо можна подавати до столу, нарізавши його скибочками завтовшки 1-2 см. І прикрасивши свіжою зеленню і дольками помідори.

Схожі рецепти