Рецепт Террін з курячої печінки фото

Террін з курячої печінки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
М'ясо , Птах , Курка , Куряча печінка
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На обід , На святковий стіл , День народження
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 дн. 3 г. 0 хв.

Терор - це оригінальне блюдо, виявляє собою щось середнє між паштетом і м'ясної запіканкою. Дуже добре підходить для святкового столу і використовується для бутербродів або як холодна закуска.

Опис приготування:

Террін з курячою печінкою, приготований за цим рецептом, має ніжну структуру і дуже приємний смак. При цьому"оболонка" з бекону і шпику забезпечує досить тривале зберігання продукту, захищаючи його від обвітрювання і псування.

  • Куряча печінка - 870 грам
  • Куряче філе - 175 грам
  • Свинина - 280 грам
  • Яловичина - 320 грам
  • Бекон с / к - 350 грам
  • Свинячий хребтової шпик - 150 грам
  • Червоний портвейн - 130 грам
  • Біле сухе вино - 190 грам
  • Молоко - 150 грам
  • Білий свіжий хліб - 3 штуки (шматок 50 м)
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 1 зубчик
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Чебрець - 0, 5 чайних ложки (сухий)
  • Чорний перець мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
террін з курячої печінки - фото крок 1
В першу чергу підготуйте печінку. Очистіть її від жив і сполучних плівочок, перекладіть в миску і полийте портвейном, посипте чебрецем і розмолотими лавровим листям (використовувати потрібно 2 шт.), після чого прикрийте ємність харчовою плівкою і поставте в прохолодне місце на 2 годину. Після відведеного часу вийміть печінку з маринаду, всипте в неї крохмаль, подрібніть за допомогою блендера до отримання однорідної маси. Можна також використовувати м'ясорубку з дрібним решетом.
террін з курячої печінки - фото крок 2
Залиште в молоці на 15 хвилин шматочки білого хліба, добре промочив їх з усіх боків. В цей час очистіть від плівок і жив яловичину, курку і свинину. Після чого за допомогою блендера їх разом з віджатим від молока хлібом подрібніть до стану однорідного фаршу дрібного помелу. Якщо ви використовуєте м'ясорубку, пропустіть через неї фарш два рази.
террін з курячої печінки - фото крок 3
Свинячий хребтової шпик потрібно порізати смужками. Товщина кожної повинна бути близько 4 мм. Після нарізки, обернувши шматочки в харчову плівку, відбийте їх до отримання смужок завтовшки в 2 мм.
террін з курячої печінки - фото крок 4
У великій мисці або каструлі змішайте разом перемелені курячу печінку і м'ясний фарш, після чого додайте в отриману масу біле вино, старанно збийте, використовуючи дерев'яну лопатку, додайте сіль, чорний перець (краще мелений), видавіть через землянку зубчик часнику.
террін з курячої печінки - фото крок 5
Жаростійкий прямокутна форма, використовувана для приготування терріна (з 2, 4 л.) не потребує попередньому змащення жиром, так як її дно і борти потрібно прокласти смужками шпику і бекону, чергуючи їх між собою (1 шпик, 2 бекону). При цьому стики повинні йти внахлест, а кінці смуг бекону і шпику - виступати за борти форми на 4-5 см.
террін з курячої печінки - фото крок 6
Заповнивши повністю фаршем форму, обкладеною беконом і шпиком, загорніть на верх їх звисають за межі бортів краю, утворюючи суцільний шар, з'єднаний так само, як і інші, - vnaxlest. На верх покладіть два цілих лаврових листки, закрийте кришку і щільно оберніть форму фольгою.
террін з курячої печінки - фото крок 7
Помістіть печінковий террин в деко з високими бортами, заповнений гарячою водою таким чином, щоб вона доходила до середини боків форми з блюдом. У такому вигляді помістіть все в духовку і запікайте протягом 100 хвилин при температурі близько 190 градусів.
террін з курячої печінки - фото крок 8
Вийнявши террин з духовки, остудіть його, злийте бульйон, виділився під час приготування. Потім накрийте форму харчовою плівкою і поставте під гніт в прохолодне місце (5 кг. Буде цілком достатньо).
Через добу зніміть вантаж і плівку, за допомогою ножа відокремте вміст від бортів форми, переверніть і вийміть готовий террин з курячої печінки (якщо не виходить вийняти террин, то варто одним різким ударом об стіл просто"вибити" його з форми).
Подавайте террин з курячою печінкою виключно в холодному вигляді, нарізаючи його скибочками завтовшки в 1 сантиметр.

Схожі рецепти