Террін з курячої печінки з хурмою
(покроковий рецепт з фото)
У цій страві поєднуються дуже цікаві інгредієнти: терпка куряча печінка і солодка хурма, що робить його дуже смачним. Це сезонне блюдо, так як хурму бажано брати стиглу. Буде смачно!
Яскравий террин з хурмою - це неймовірно красиве і смачне поєднання інгредієнтів, які роблять блюдо ніжним і кисло-солодким. Таке блюдо дуже добре підійде в якості закуски. Обов'язково беріть стиглу хурму, так як її буде набагато легше протерти через сито до стану пюре. З алкоголю раджу вам брати бренді або віскі, так як вони подарують дуже приємний аромат цієї страви. Обов'язково порадуйте такий закускою своїх рідних!
Отже, дивіться, як приготувати террин з курячої печінки з хурмою.
- Куряча печінка - 500 грам
- Желатин - 20 грам
- Мухобойка - 2 штуки
- Вода холодна - 3 Ст. Ложки
- Алкоголь - 100 мілілітрів (бренді або віскі)
- Бальзамічний оцет - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Для початку підготуйте желатин до використання (спочатку дайте йому набрякнути в алкоголі, потім розчиніть на водяній бані).
2. Курячу печінку обсмажити на олії до твердої скоринки. Потім дайте печінки охолонути і додайте бальзамічний оцет.
3. Хурму очистіть від листя, кісточок і шкірки і протріть через сито, щоб отримати пюре. Додайте до нього трохи води і розтоплений желатин, добре перемішайте.
4. Далі форму для Террін застеліть харчовою плівкою і викладіть шар печінки. Злегка залийте її желе, після чого знову викладіть шар печінки і знову залийте желе. Можна додати сік, в якому смажилася печінку. Накрийте верх харчовою плівкою і залиште в холодильнику на три години застигати.
5. Після застигання вийміть терен з форми і акуратно розріжте на порції. Смачного!