Темпура з цукіні
(покроковий рецепт з фото)
Одне з найпопулярніших страв японської кухні - темпура, овочі і морепродукти в клярі. Вашій увазі представляю темпура з цукіні. Смачно і швидко.
Звичайно, темпура використовується і в якості складових частин інших страв, і у вигляді закуски. У нашій родині темпура з цукіні я подаю у вигляді гарніру до стейку з риби або з м'яса. Дуже раджу спробувати таку закуску і, сподіваюся, вона вам припаде до душі.
- Cukini - 4 штуки
- Борошно пшеничне - 50 грам
- Заголовок для палітурки - 50 грам
- Яєчний білок - 1 штука
- Вода - 125 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
1. Наріжте цукіні смужками.
2. У глибокій ємності змішайте борошно пшеничне і кукурудзяне, сіль. У центрі зробіть ямку і збийте в сухої суміші білок і додайте воду.
3. Змішуйте кляр на льоду, щоб підтримувати холодну температуру.
4. Розігрійте масло для смаження у великому сотейнику так, щоб кляр миттєво зажарився.
5. Обваляйте цукіні в клярі і опустіть в масло. Обсмажте овочі до золотистого.
6. Промокніть цукіні паперовим рушником, щоб позбутися від зайвого масла.