Abbie темпура
(покроковий рецепт з фото)
Відмінна закуска для фуршету, свята, будь-якого торжества або дружніх посиденьок великою компанією. Розповім вам про те, як приготувати Ебі темпура. Найчастіше їх подають з різними соусами.
Вам підійде томатний, вершковий, сальса або будь-які інші. Для темпура можна використовувати спеціальну суміш для панірування або зробити її самостійно. Подавайте креветки відразу після приготування. Спершу перекладіть їх на серветку після фритюру, щоб вбрався жир, а потім вже подавайте.
- Рисове вино - 0, 5 склянки
- Сіль - За смаком
- Креветки - 220 грам
- Рослинна олія - За смаком (для обсмажування)
- Борошно - 1/4 склянки
- Вода холодна - 1/3 склянки
- Кукурудзяний крохмаль - 1/4 склянки
- Жовток - 1 штука
- Цукор - 1 щіпка
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
1
Вимийте креветки і очистіть їх від кишки. Потім витріть насухо паперовими серветками.
2
У миску або в контейнер налийте рисове вино, до нього додайте дрібку солі і викладіть креветки. Відправте їх на півгодини в холодильник.
3
Тим часом в окремій мисці змішайте борошно, холодну воду, крохмаль, жовток, ще дрібку солі, цукор і розпушувач.
4
Розігрійте велику кількість рослинного масла у фритюрі.
5
Дістаньте креветки з маринаду і обсушити. Кожну занурте в приготовлену суміш, потім відразу викладіть в киплячу олію.
6
Обсмажуйте до золотистого кольору, а потім відразу викладіть на серветку.
7
Подавайте креветки з соусом або без. Смачного!