Креветки в темпура
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт креветок в темпура недавно попався мені на очі. Я розповім вам, як готувати креветки, який склад краще для темпура і з яким пікантним соусом їх краще подати.
Темпура - щось на зразок клярі. Відрізняється тим, що в неї додається пекарський порошок. Мені темпура подобається більше, креветки нібито запікаються. Темпура не розвалюється і не розпадається. Зберігає сік креветок всередині. Додати сіль за смаком кляр. Креветки в темпура - відмінна закуска для вашої вечері або обіду з близькими і друзями. Бажаю вам приємного вечора!
- Борошно - 100 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 0, 5 Ст. Ложки
- Пекарський порошок - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 2 щіпки
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Жовток - 1 штука
- Лимон - 0, 5 штуки (нам знадобиться його сік.)
- Холодна вода - 150-200 мілілітрів
- Гостра паста Чилі - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - За смаком
- Варені креветки - 200-300 грам
Спочатку приготуємо гострий соус до креветок. У чашку або глечик покладіть гостру пасту чилі,
Потім видавіть до неї лимонний сік.
Додайте соєвий соус і холодної води. Все добре перемішайте.
Тепер приступимо до темпурі. У чашці змішайте борошно, кукурудзяний крохмаль, пекарський порошок і яєчний жовток. Додайте трохи води.
Почистіть варені креветки від лапок і панцира. І макайте в темпуру.
Викладайте креветки на розпечене на сковороді рослинне масло і обсмажуйте з обох сторін до хрусткої скоринки. Подавайте з гострим соусом.