Рецепт Кальмари в темпура фото

Кальмари в темпура
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Риба та морепродукти , Морепродукти , Яйця , Кальмари
Пісні страви
На вечерю , На святковий стіл
Страви в клярі
Кількість порцій: 6
Час приготування: 20 хв.

Блюдо настільки смачне, наскільки і просте в приготуванні. Наріжте кальмара кільцями, занурте в рідке тісто і обсмажте у фритюрі. Записуйте, як приготувати кальмари в темпура.

Опис приготування:

Закуску подають відразу після обсмажування, поки вона ще гаряча. Можна зробити будь-який соус або подавати без нього. Використовуйте тушку кальмара, нарізавши її кільцями, або щупальця. Замість кальмарів можете використовувати інші морепродукти: наприклад, креветки. Зробіть рідке тісто, потім занурте в нього кальмара і відразу ж відправте його в киплячу олію, обсмажте протягом декількох хвилин і подавайте.

  • Кальмар - 470 грам (очищені тушки)
  • Жовток - 1 штука
  • Холодна вода - 1 Склянка
  • Сода - 1 щіпка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Крохмаль - 1/4 склянки
  • Борошно - 3/4 склянки
  • Рослинна олія - За смаком
кальмари в темпура - фото крок 1
1. Вимийте тушки кальмара і наріжте їх тонкими кільцями. Змішайте крижану воду з жовтком, потім додайте соду, сіль, крохмаль, борошно, розмішайте до утворення єдиної маси.
кальмари в темпура - фото крок 2
2. Невеликими партіями викладіть кільця кальмара в миску з темпура, перемішайте.
кальмари в темпура - фото крок 3
3. Розігрійте велику кількість рослинного масла, по одному викладіть кільця кальмара.
кальмари в темпура - фото крок 4
4. Обсмажуйте кальмари від 45-60 секунд.
кальмари в темпура - фото крок 5
5. Акуратно шумівкою або паличкою дістаньте кільця і ​​викладіть їх на серветку.
кальмари в темпура - фото крок 6
6. Виконайте всі дії з іншими кальмарами, подавайте закуску відразу.

Схожі рецепти