Кальмари в темпура
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо настільки смачне, наскільки і просте в приготуванні. Наріжте кальмара кільцями, занурте в рідке тісто і обсмажте у фритюрі. Записуйте, як приготувати кальмари в темпура.
Закуску подають відразу після обсмажування, поки вона ще гаряча. Можна зробити будь-який соус або подавати без нього. Використовуйте тушку кальмара, нарізавши її кільцями, або щупальця. Замість кальмарів можете використовувати інші морепродукти: наприклад, креветки. Зробіть рідке тісто, потім занурте в нього кальмара і відразу ж відправте його в киплячу олію, обсмажте протягом декількох хвилин і подавайте.
- Кальмар - 470 грам (очищені тушки)
- Жовток - 1 штука
- Холодна вода - 1 Склянка
- Сода - 1 щіпка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Крохмаль - 1/4 склянки
- Борошно - 3/4 склянки
- Рослинна олія - За смаком
1. Вимийте тушки кальмара і наріжте їх тонкими кільцями. Змішайте крижану воду з жовтком, потім додайте соду, сіль, крохмаль, борошно, розмішайте до утворення єдиної маси.
2. Невеликими партіями викладіть кільця кальмара в миску з темпура, перемішайте.
3. Розігрійте велику кількість рослинного масла, по одному викладіть кільця кальмара.
4. Обсмажуйте кальмари від 45-60 секунд.
5. Акуратно шумівкою або паличкою дістаньте кільця і викладіть їх на серветку.
6. Виконайте всі дії з іншими кальмарами, подавайте закуску відразу.