Тефтелі зі спагеті
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше на гарнір до тефтелі готують крупи або картопляне пюре. Але спробуйте тефтелі в соусі разом зі спагетті. Виходить неймовірно смачна страва. Готується швидко і нескладно.
Кількість порцій: 4
- Спагеті - 300 грам
- Фарш із яловичини - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Кнопка - 3 скибочки
- Сир - 60 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Помідори - 4-5 штук (соус)
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки (соус)
- Цибуля - 2 штуки (соус)
- Часник - 3 зубчики (соус)
- Червоне сухе вино - 150 грам (соус)
- Орегано і базилік - За смаком (соус)
- Сіль - За смаком (соус)
1. Для соусу. Цибулю почистити. Цибулю дрібно порізати, часник порубати і обсмажити на олії кілька хвилин. Помідори вимити, зняти шкірку і подрібнити в блендері. Змішати помідори, томатну пасту і вино. Вилити цю суміш в смажену цибулю, тушкувати на маленькому вогні 30 хвилин.
2. Розмочити у воді батон. Цибулю нарізати дрібними шматочками. Сир натерти на тертці. Змішати м'ясний фарш з батоном, цибулею, яйцем і сиром. Посолити і поперчити.
3. Скачати з фаршу невеликі тефтелі викласти їх на деко. Запекти в духовці при температурі 200 градусів 15 хвилин.
4. Тефтелі готові. Викласти їх в соус і додати туди ж трави. Гасити на невеликому вогні 5 хвилин. Відварити спагетті. На порційну тарілку викласти пасту, зверху покласти тефтелі і залити соусом. Прикрасити тертим сиром і зеленню.