Свинина з печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Існує чимало рецептів приготування свинини з грибами, але я хочу поділитися з вами моїм улюбленим рецептом - м'ясо виходить ніжним, а грибний соус ідеально підходить до будь-якого гарніру.
Рецепт свинини з печерицями, яким я хочу поділитися, простий і універсальний. Смачне, ситне блюдо буде гарною підмогою і в будній день, і у свята. Використовувати цю страву можна і як гаряче блюдо, і як начинку для пирогів. Загалом, простір для фантазії величезний. Читайте, як приготувати свинину з печерицями. Рецепт з фото!
- Свинина - 600 грам (м'якоть)
- Печериці - 700 грам
- Цибуля - 100 грам
- Крем - 200 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1/2 склянки (чверть склянки для смаження м'яса і чверть - для смаження грибів.)
- Сіль - 1/2 Ст. Ложки
- Чорний перець - 1 щіпка
- Сушений кріп - 1 щіпка
М'ясо промийте під холодною проточною водою, обсушити і порізати на дрібні шматочки.
На гарячій сковороді розігрійте чверть склянки рослинного масла і викладіть порізане м'ясо.
Обсмажуйте протягом 10-15 хвилин на сильному вогні, щоб утворилася рум'яна кірочка. Потім трохи посоліть і зніміть з плити.
Гриби помийте і розріжте на четвертинки. 5 грибів відкладіть для оздоблення.
Готову свинину перекладіть в тарілку. У сковороду вилийте залишок соняшникової олії і викладіть порізані гриби. Смажте до тих пір, поки вода не вивариться і гриби не зменшаться вдвічі. Після цього додайте до грибів дрібно нашатковану цибулю.
Поки гриби обсмажуються, приготуйте соус. Для цього змішайте сметану, сіль, борошно перець і кріп.
Коли гриби почнуть ставати золотистими, викладіть в сковороду м'ясо і соус.
Гасіть свинину з грибами протягом 5 хвилин. В цей час наріжте 5 грибів тонкими пластинами і обсмажте до золотого кольору на рослинній олії на сильному вогні. Також готову страву можна прикрасити болгарським перцем.