Свинина в медово-гірчичному соусі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо, приготоване за цим рецептом, виходить м'яким і соковитим. Запікати будемо в духовці, попередньо приправивши соусом з гірчиці і меду. Можна готувати в рукаві або в горщику з кришкою.
В даному рецепті приготований свинячий ошийок, який ідеально підходить для запікання в духовці і на вогні. М'ясо з невеликими прошарками жиру, виходить м'яким. У медово-гірчичному соусі можна приготувати не тільки свинину, але і курку або телятину.
- Свинина - 1 кілограм
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Часник - 3-4 зубчиків
Підготуємо інгредієнти.
Змішуємо гірчицю з медом.
М'ясо намазуємо з усіх боків гірчично-медовим соусом, посипаємо сіллю і перцем.
Часник чистим, якщо зубчики великі, розрізаємо їх на частини. На м'ясі робимо невеликі розрізи і закладаємо в них часник. Додаємо лавровий лист.
Відправляємо свинину в рукав для запікання і залишаємо маринуватися на 30 хвилин. Далі, запікаємо при температурі 190 градусів близько години. Можливо, трохи більше.
Свинина запеклась. Подаємо гарячої із зеленню і овочами. Смачного!