Лосось в медово-гірчичному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Чи збираєтеся готувати червону рибку? Є стільки способів смачно, а головне - просто її зробити. Розповім про один такий. Ось, як приготувати лосося в медово-гірчичному соусі (запікаю його в духовці).
Є кілька правил готування лосося: по перше, вибирайте рибку хорошої якості, не морожене, а охолоджену. По-друге, НЕ засмажувати лосося, нехай він буде рожевим, коли ви дістанете його. Подавайте рибку через пару хвилин після запікання (або зовсім охолодіть повністю).
- Лосось - 700-900 грам
- Мед - 1, 5 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1, 5 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Кріп - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
1. Змішайте в мисці гірчицю, мідь, подрібнений часник, 2 ложки оливкової олії, лимонний сік, подрібнений кріп і сіль. Деко застеліть фольгою. Викладіть рибку, змастіть її оливковою олією.
2. За допомогою пензлика або вручну змастіть кожен шматочок рибки приготовленим маринадом. Запікайте рибу в розігрітій до 200 градусів духовці 8-10 хвилин (не більше).
3. Дістаньте рибку і зачекайте кілька хвилин, потім подавайте її до столу.