Курячі стегна в медово-гірчичному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Курка відмінно поєднується з медом і гірчицею, тому цей варіант приготування мій улюблений. М'ясо вийде пікантне і дуже ніжне. Розповім, як приготувати курячі стегна в медово-гірчичному соусі.
Можна додати сухі спеції або свіжі трави. Гірчицю використовуйте краще не в зернах, інакше вони почнуть стріляти при запіканні. Можна самостійно регулювати солодкість страви і його гостроту, додавши більше або менше меду і гірчиці. Їжте курячі стегна гарячими.
- Мед - 1/4 склянки
- Гірчичний - 1/4 склянки
- Курячі стегна - 1, 2 кілограма (можна замінити курячими гомілками)
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Розмарин - 2 штуки
- Чорний мелений перець - За смаком
1. В окремій ємності перемішайте мед, гірчицю, оливкова олія, сіль за смаком. Допомога розмарину. Промийте і витріть від води курячі стегна. Покладіть курячі стегна в глибоку ємність для запікання.
2. Вилийте соус в ємність з курячими стегнами, між шматочками курки покладіть гілочки розмарину.
3. Поставте ємність з курячими стегнами в заздалегідь розігріту до 175 градусів духовку і запікайте 45 хвилин. Під час приготування періодично перевіряйте температуру м'яса, як тільки вона досягне 80 градусів, вимикайте духовку і діставайте блюдо.
4. Поперчіть готові курячі стегна і відразу подавайте їх до столу.