Курка в медово-гірчичному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Ви новачок в світі кулінарних шедеврів? Цей рецепт для Вас. Ніякої годинний метушні на кухні, а результат приголомшливий. Немов Ви давно майстер шеф…
Уже ставите питанням: як приготувати курку в гірчично-медовому соусі?
Ніжки, філе або крильця в гостро-солодкому соусі - це саме спокусливе блюдо з курки. А в соусі якраз криється загадка надзвичайної апетитності цієї страви. Саме гірчично-медовий тандем робить м'ясо курки неповторно ніжним і соковитим. Якщо Ви ніколи не наважувалися випробувати простий рецепт курки в гірчично-медовому соусі - поспішіть!
- Курка - 10 штук (гомілки)
- Гірчиця гостра - 4 Ст. Ложки (для соусу)
- Мед світлий рідкий - 4 Ст. Ложки (для соусу)
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки (для соусу)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Чорний перець мелений - 1 щіпка
- Лимон - 1 штука (для соусу)
- Масло рослинне - 1 За смаком (для форми)
1. Давайте разом подумаємо про інгредієнти.
Я пропоную використовувати курячі ніжки в цей раз. М'ясо краще купувати не морозиво. Отже, якщо Ви не хочете смакових втрат - НЕ морозьте м'ясо.
Я пропоную використовувати курячі ніжки в цей раз. М'ясо краще купувати не морозиво. Отже, якщо Ви не хочете смакових втрат - НЕ морозьте м'ясо.
2. Розріжте чистий лимон. Пізніше нам знадобляться дві столові ложки соку.
3. Розтопити вершкове масло. Щоб уникнути пригорання, помішуйте під час плавлення.
4. Медово-гірчичний соус. На блискучих і прості істини!
Об'єднайте всі інгредієнти для соусу. Перш ніж додати масло, нехай воно трохи охолоне.
Об'єднайте всі інгредієнти для соусу. Перш ніж додати масло, нехай воно трохи охолоне.
5. Тепер необхідно обволочь кожну ніжку в соусі. Робіть це так, щоб м'ясо добре просочилося соусом.
6. Перед тим, як укладати ніжки, не забудьте змастити форму маслом.
200 градусів, 30-40 хвилин, і улюблене блюдо готове!
Коли духовка вже виключена, дайте блюду дійти самостійно, Ви ще не уявляєте, як медово-гірчичний соус пікантний!
Поки робиться м'ясо, Ви можете приготувати смачний гарнір.
200 градусів, 30-40 хвилин, і улюблене блюдо готове!
Коли духовка вже виключена, дайте блюду дійти самостійно, Ви ще не уявляєте, як медово-гірчичний соус пікантний!
Поки робиться м'ясо, Ви можете приготувати смачний гарнір.