Свинина в кисло-солодкому соусі по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)
Хочете навчитися готувати їжу так само смачно, як це роблять в азіатських ресторанах? тоді дивіться, як приготувати свинину в кисло-солодкому соусі по-китайськи з овочами, грибами і ананасом.
Зазвичай в китайській кухні для цього рецепта використовуються спеціальні гриби, слизовики, які ще називають вухами Іуди. Але знайти їх в магазинах на наших теренах не так просто. Тому беріть звичні печериці або шиітаке. Від цього смак страви не погіршиться.
Ще одна порада: цукор можна замінити медом.
- Свиняча м'якоть - 300 грам
- Білок яєчний - 1 штука
- Крохмаль картопляний - 5 Ст. Ложок
- Вода - 6 Ст. Ложок
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 150 мілілітрів (для смаження)
- Ананас консервований - 50 грам(+ рідина 60 мл)
- Цибуля ріпчаста - 50 грам
- Гриби - 50 грам
- Перець болгарський - 50 грам
- Бульйон курячий - 230 мілілітрів
- Устричний соус - 0, 5 Ст. Ложки
- Кетчуп - 0, 5 Ст. Ложки
- Рисовий оцет - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 3, 5 Ст. Ложки
- Крохмаль картопляний - 1 Ст. Ложка (для соусу)
- Вода - 2 Ст. Ложки (для соусу)
5 ст. Ложок крохмалю змішайте з 6 ст. Ложками води і залиште на ніч. Коли зберетеся готувати, насамперед змішайте бульйон, устричний соус, кетчуп, оцет, цукор, ложку крохмалю і дві ложки води, перемішайте і залиште.
М'ясо наріжте тонкими смужками, злегка присолите і присипте сіллю.
Цибуля, перець, гриби і ананаси наріжте приблизно однаковими шматочками.
Дістаньте розчин крохмалю і води, який залишали на ніч, злийте воду, а крохмаль змішайте з білком і умочіть в цю суміш м'ясо. Розжарити в сковороді олію до шипіння і обсмажте м'ясні смужки 2-3 хвилини в маслі.
Приберіть поки м'ясо на тарілку, злийте майже все масло з сковороди і Відведіть туди овочі, ананаси і гриби. Додайте приготовлений соус. Коли соус загусне, відправте в сковороду свинину і протушкувати все разом пару хвилин.
Подавайте блюдо відразу ж гарячим. Приємного!