Рецепт Свинина в кисло-солодкому соусі по-китайськи фото

Свинина в кисло-солодкому соусі по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Хочете навчитися готувати їжу так само смачно, як це роблять в азіатських ресторанах? тоді дивіться, як приготувати свинину в кисло-солодкому соусі по-китайськи з овочами, грибами і ананасом.

Опис приготування:

Зазвичай в китайській кухні для цього рецепта використовуються спеціальні гриби, слизовики, які ще називають вухами Іуди. Але знайти їх в магазинах на наших теренах не так просто. Тому беріть звичні печериці або шиітаке. Від цього смак страви не погіршиться.

Ще одна порада: цукор можна замінити медом.

  • Свиняча м'якоть - 300 грам
  • Білок яєчний - 1 штука
  • Крохмаль картопляний - 5 Ст. Ложок
  • Вода - 6 Ст. Ложок
  • Сіль, перець - За смаком
  • Масло рослинне - 150 мілілітрів (для смаження)
  • Ананас консервований - 50 грам(+ рідина 60 мл)
  • Цибуля ріпчаста - 50 грам
  • Гриби - 50 грам
  • Перець болгарський - 50 грам
  • Бульйон курячий - 230 мілілітрів
  • Устричний соус - 0, 5 Ст. Ложки
  • Кетчуп - 0, 5 Ст. Ложки
  • Рисовий оцет - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 3, 5 Ст. Ложки
  • Крохмаль картопляний - 1 Ст. Ложка (для соусу)
  • Вода - 2 Ст. Ложки (для соусу)
свинина в кисло-солодкому соусі по-китайськи - фото крок 1
5 ст. Ложок крохмалю змішайте з 6 ст. Ложками води і залиште на ніч. Коли зберетеся готувати, насамперед змішайте бульйон, устричний соус, кетчуп, оцет, цукор, ложку крохмалю і дві ложки води, перемішайте і залиште.
свинина в кисло-солодкому соусі по-китайськи - фото крок 2
М'ясо наріжте тонкими смужками, злегка присолите і присипте сіллю.
свинина в кисло-солодкому соусі по-китайськи - фото крок 3
Цибуля, перець, гриби і ананаси наріжте приблизно однаковими шматочками.
свинина в кисло-солодкому соусі по-китайськи - фото крок 4
Дістаньте розчин крохмалю і води, який залишали на ніч, злийте воду, а крохмаль змішайте з білком і умочіть в цю суміш м'ясо. Розжарити в сковороді олію до шипіння і обсмажте м'ясні смужки 2-3 хвилини в маслі.
свинина в кисло-солодкому соусі по-китайськи - фото крок 5
Приберіть поки м'ясо на тарілку, злийте майже все масло з сковороди і Відведіть туди овочі, ананаси і гриби. Додайте приготовлений соус. Коли соус загусне, відправте в сковороду свинину і протушкувати все разом пару хвилин.
свинина в кисло-солодкому соусі по-китайськи - фото крок 6
Подавайте блюдо відразу ж гарячим. Приємного!

Схожі рецепти