Рецепт Свинина по-китайськи в кисло-солодкому соусі фото

Свинина по-китайськи в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
М'ясо , Свинина
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , Романтична вечеря , Святковий обід
Гарячі страви , Кисле
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Цей рецепт я пропоную спеціально для тих, кому в житті не вистачає екзотики, і хто хоче урізноманітнити свій повсякденний раціон, дуже просте в приготуванні блюдо з незвичайним смаком і ароматом.

Опис приготування:

Ця страва, на мій погляд, є найпоширенішим і улюбленим серед туристів і відвідувачів китайських ресторанів, але зробити його в домашніх умовах зовсім нескладно. Рецепт приготування свинини по-китайськи в кисло-солодкому соусі, який я пропоную на ваш розгляд, включає в себе невелику кількість інгредієнтів, але смак м'яса при цьому виходить дуже незвичайний і дійсно екзотичний, і навіть не будучи професійним кухарем, ви дуже легко впораєтеся з приготуванням цієї страви. А взагалі я вважаю, що час про час кожній людині необхідно пробувати щось новеньке, особливо тим, хто любить різноманітність, та й ваші рідні, я впевнена, зрадіють такому незвичайному сюрпризу на вечерю. Так що вирушайте в магазин за всіма необхідними інгредієнтами, а я розповім вам, як приготувати свинину по-китайськи в кисло-солодкому соусі швидко і смачно.

  • Свинина - 500 грам (філе)
  • Морква - 250 грам
  • Соус соєвий - 3 Ст. Ложки
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Капуста пекінська - 100 грам
  • Оцет рисовий - 1 Ст. Ложка
  • Кориця мелена - 1 щіпка
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
свинина по-китайськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 1
Свинину промиваємо під холодною водою і висушуємо паперовим рушником, потім нарізаємо її на бруски шириною близько 2 сантиметрів.
свинина по-китайськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 2
Соєвий соус і рисовий оцет наливаємо в миску, додаємо крохмаль і корицю, гарненько перемішуємо.
свинина по-китайськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 3
Додаємо приготований маринад в м'ясо, перемішуємо і ставимо на півгодини в холодильник.
свинина по-китайськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 4
Морква нарізаємо соломкою і викладаємо в каструлю, заливаємо гарячою водою і додаємо трохи солі. Варимо моркву 2-3 хвилини, після закипання води, потім виймаємо морква.
свинина по-китайськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 5
Тепер переходимо до капусти, для цієї страви ми будемо використовувати нижню білу частину капусти, нарізаємо її соломкою.
свинина по-китайськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 6
Тепер розігріваємо в сковороді рослинне масло і викладаємо на неї промариноване м'ясо з маринадом, обсмажуємо на сильному вогні з усіх боків. Перекладаємо обсмажену свинину в тарілку, а на сковороду викладаємо морква, смажимо протягом 2-3 хвилин. Тепер додаємо м'ясо і смажимо все разом ще 2-3 хвилини, помішуючи. Потім кладемо в сковороду капусту, додаємо цукор, сіль і перець, перемішуємо, готуємо протягом 2-3 хвилин.
свинина по-китайськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 7
Ось тепер наша свинина по-китайськи в кисло-солодкому соусі готова, і ми можемо її спробувати. Подавати це блюдо найкраще з рисом або з китайською локшиною. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти