Рецепт Свинина по-португальськи фото

Свинина по-португальськи
(покроковий рецепт з фото)

Португальська кухня
М'ясо , Свинина
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Давайте сьогодні привнесемо трохи пікантності і смаку в нашу рутинне життя і приготуємо воістину яскраве і сонячне блюдо, яке відноситься до традиційної португальської кухні.

Опис приготування:

Я думаю, що навіть та людина, який ніколи не був в Португалії, повинен добре уявляти наскільки ця країна яскрава, сонячна і колоритна. Але мало хто знає про те, що в їжу жителі цієї країни звикли вживати дуже просту в приготуванні, але ситну і смачну їжу, і сьогодні я розповім вам, як приготувати свинину по-португальськи - гостре, соковите і ароматне блюдо. Воно дійсно дуже легко готується, і хоча самі португальці вважають його цілком буденним, для нашої людини таке блюдо - це справжній вибух емоцій і неймовірних смакових відчуттів. Це обумовлено деякими особливостями традиційної португальської кухні: по перше, в Португалії мало яке м'ясне блюдо готується без вина, і тут ми теж будемо його використовувати, по-друге, обов'язковим є використання ароматних трав, адже саме вони задають тон всьому блюду, Ну і, звичайно ж, не забуваємо крупно нарізати овочі, так уже заведено в цій країні. І якщо ви хочете здивувати рідних чи друзів своїми кулінарними здібностями і приготувати їм щось незвичайне, то цей простий рецепт свинини по-португальськи то, що вам потрібно.

  • Свинина - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 6 штук (невеликих)
  • Часник - 6-7 зубчиків
  • Перець чилі гострий - 1 штука
  • Вино біле сухе - 300 мілілітрів
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Гвоздика - 6 штук
  • Шавлія мелений - 1/4 чайних ложки
  • Розмарин мелений - 1/4 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Петрушка свіжа - 50 грам
  • Сіль - За смаком
свинина по-португальськи - фото крок 1
Промиваємо свинину під холодною водою і висушуємо її за допомогою паперової серветки. Нарізаємо м'ясо на невеликі кубики і обсмажуємо на сильному вогні протягом 10-15 хвилин.
свинина по-португальськи - фото крок 2
Тепер зменшуємо вогонь і зміщуємо обсмажену свинину на одну половину сковороди. На другу половину висипаємо цукор і чекаємо, поки він розтане, потім перемішуємо його з м'ясом і вимикаємо вогонь.
свинина по-португальськи - фото крок 3
Перець чилі, часник і цибулю чистимо і крупно нарізаємо, зелень подрібнюємо. Викладаємо овочі та зелень на сковороду, солимо і посипаємо шавлією і розмарином, перемішуємо всі інгредієнти.
свинина по-португальськи - фото крок 4
Вливаємо на сковороду біле вино, додаємо гвоздику і мускатний горіх. Ретельно закриваємо сковороду фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини. За пару хвилин до готовності знімаємо фольгу, щоб шматочки м'яса подрумянились. Готове м'ясо подаємо з будь-яким гарніром, полив соком зі сковороди. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти