Баклажани по-португальськи
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, що ж таке цікавеньке приготувати для своїх рідних на вечерю? Тоді у мене є для вас відмінна ідея - неймовірно смачна страва з соковитих баклажанів, бринзи та інших літніх овочів.
Влітку в нашій родині м'ясо практично не їдять, на столі все частіше з'являються страви з різних овочів і кожен раз я намагаюся приготувати що-небудь смачне і незвичайне. І сьогодні я хочу поділитися з вами одним зі своїх найулюбленіших рецептів і розповісти, як приготувати баклажани по-португальськи. Це дуже цікаве блюдо і його відмінний смак просто не зможе залишити вас байдужими, а особливо такі баклажани сподобаються тим, хто любить поєднання овочів і бринзи. Так що якщо ви шукали цікаву ідею для сімейної вечері, тоді я пропоную вам, довго не думаючи, приготувати баклажани по-португальськи в домашніх умовах, впевнена, ваші рідні скажуть вам величезне спасибі за таке приголомшливе частування.
1) Баклажана нарізаємо на кружечки товщиною близько 1 см і обдаємо їх окропом. Відкидаємо баклажани на друшляк, а коли вода стече, посипаємо їх сіллю і ставимо під прес на 20 хвилин.
2) Поки баклажани відстоюються, ми чистимо цибулю, нарізаємо його і обсмажуємо його на сковороді до золотистого кольору. Потім додаємо нарізані на половинки помідори черрі, подрібнений часник, лавровий лист, чебрець, сіль, мелений перець і цукор. Перемішуємо все і тушкуємо на повільному вогні протягом 15 хвилин.
3) Потім викладаємо баклажани на паперові рушники, щоб прибрати зайву вологу, обвалюють їх у борошні й обсмажуємо на іншій сковороді до золотистого кольору з кожного боку.
4) На дно горщика викладаємо частину овочевого соусу і заповнюємо його нарізаною бринзою і баклажанами, зверху кладемо соус, що залишився з черрі, цибулі та спецій. Посипаємо все тертою бринзою і меленими сухарями, скроплюємо маслом і відправляємо горщик в розігріту до 180-190 градусів духовку на 20 хвилин.
Готову страву подаємо прямо в горщику, прикрасивши його свіжою зеленню. Смачного!
- Баклажан - 2-3 штук
- Помідори черрі - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Бринза - 500 грам
- Спеції - За смаком (лавровий лист, чебрець, перець чорний мелений)
- Цукор - За смаком
- Сіль - За смаком
1) Баклажана нарізаємо на кружечки товщиною близько 1 см і обдаємо їх окропом. Відкидаємо баклажани на друшляк, а коли вода стече, посипаємо їх сіллю і ставимо під прес на 20 хвилин.
2) Поки баклажани відстоюються, ми чистимо цибулю, нарізаємо його і обсмажуємо його на сковороді до золотистого кольору. Потім додаємо нарізані на половинки помідори черрі, подрібнений часник, лавровий лист, чебрець, сіль, мелений перець і цукор. Перемішуємо все і тушкуємо на повільному вогні протягом 15 хвилин.
3) Потім викладаємо баклажани на паперові рушники, щоб прибрати зайву вологу, обвалюють їх у борошні й обсмажуємо на іншій сковороді до золотистого кольору з кожного боку.
4) На дно горщика викладаємо частину овочевого соусу і заповнюємо його нарізаною бринзою і баклажанами, зверху кладемо соус, що залишився з черрі, цибулі та спецій. Посипаємо все тертою бринзою і меленими сухарями, скроплюємо маслом і відправляємо горщик в розігріту до 180-190 градусів духовку на 20 хвилин.
Готову страву подаємо прямо в горщику, прикрасивши його свіжою зеленню. Смачного!