Рецепт Баклажани по-португальськи фото

Баклажани по-португальськи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Португальська кухня
Овочі , Баклажан
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Не знаю, що ж таке цікавеньке приготувати для своїх рідних на вечерю? Тоді у мене є для вас відмінна ідея - неймовірно смачна страва з соковитих баклажанів, бринзи та інших літніх овочів.

Опис приготування:

Влітку в нашій родині м'ясо практично не їдять, на столі все частіше з'являються страви з різних овочів і кожен раз я намагаюся приготувати що-небудь смачне і незвичайне. І сьогодні я хочу поділитися з вами одним зі своїх найулюбленіших рецептів і розповісти, як приготувати баклажани по-португальськи. Це дуже цікаве блюдо і його відмінний смак просто не зможе залишити вас байдужими, а особливо такі баклажани сподобаються тим, хто любить поєднання овочів і бринзи. Так що якщо ви шукали цікаву ідею для сімейної вечері, тоді я пропоную вам, довго не думаючи, приготувати баклажани по-португальськи в домашніх умовах, впевнена, ваші рідні скажуть вам величезне спасибі за таке приголомшливе частування.

1) Баклажана нарізаємо на кружечки товщиною близько 1 см і обдаємо їх окропом. Відкидаємо баклажани на друшляк, а коли вода стече, посипаємо їх сіллю і ставимо під прес на 20 хвилин.

2) Поки баклажани відстоюються, ми чистимо цибулю, нарізаємо його і обсмажуємо його на сковороді до золотистого кольору. Потім додаємо нарізані на половинки помідори черрі, подрібнений часник, лавровий лист, чебрець, сіль, мелений перець і цукор. Перемішуємо все і тушкуємо на повільному вогні протягом 15 хвилин.

3) Потім викладаємо баклажани на паперові рушники, щоб прибрати зайву вологу, обвалюють їх у борошні й обсмажуємо на іншій сковороді до золотистого кольору з кожного боку.

4) На дно горщика викладаємо частину овочевого соусу і заповнюємо його нарізаною бринзою і баклажанами, зверху кладемо соус, що залишився з черрі, цибулі та спецій. Посипаємо все тертою бринзою і меленими сухарями, скроплюємо маслом і відправляємо горщик в розігріту до 180-190 градусів духовку на 20 хвилин.

Готову страву подаємо прямо в горщику, прикрасивши його свіжою зеленню. Смачного!


  • Баклажан - 2-3 штук
  • Помідори черрі - 600 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Бринза - 500 грам
  • Спеції - За смаком (лавровий лист, чебрець, перець чорний мелений)
  • Цукор - За смаком
  • Сіль - За смаком
Влітку в нашій родині м'ясо практично не їдять, на столі все частіше з'являються страви з різних овочів і кожен раз я намагаюся приготувати що-небудь смачне і незвичайне. І сьогодні я хочу поділитися з вами одним зі своїх найулюбленіших рецептів і розповісти, як приготувати баклажани по-португальськи. Це дуже цікаве блюдо і його відмінний смак просто не зможе залишити вас байдужими, а особливо такі баклажани сподобаються тим, хто любить поєднання овочів і бринзи. Так що якщо ви шукали цікаву ідею для сімейної вечері, тоді я пропоную вам, довго не думаючи, приготувати баклажани по-португальськи в домашніх умовах, впевнена, ваші рідні скажуть вам величезне спасибі за таке приголомшливе частування.

1) Баклажана нарізаємо на кружечки товщиною близько 1 см і обдаємо їх окропом. Відкидаємо баклажани на друшляк, а коли вода стече, посипаємо їх сіллю і ставимо під прес на 20 хвилин.

2) Поки баклажани відстоюються, ми чистимо цибулю, нарізаємо його і обсмажуємо його на сковороді до золотистого кольору. Потім додаємо нарізані на половинки помідори черрі, подрібнений часник, лавровий лист, чебрець, сіль, мелений перець і цукор. Перемішуємо все і тушкуємо на повільному вогні протягом 15 хвилин.

3) Потім викладаємо баклажани на паперові рушники, щоб прибрати зайву вологу, обвалюють їх у борошні й обсмажуємо на іншій сковороді до золотистого кольору з кожного боку.

4) На дно горщика викладаємо частину овочевого соусу і заповнюємо його нарізаною бринзою і баклажанами, зверху кладемо соус, що залишився з черрі, цибулі та спецій. Посипаємо все тертою бринзою і меленими сухарями, скроплюємо маслом і відправляємо горщик в розігріту до 180-190 градусів духовку на 20 хвилин.

Готову страву подаємо прямо в горщику, прикрасивши його свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти