Курка по-португальськи
(покроковий рецепт з фото)
Чим відрізняється рецепт курки по-португальськи від десятків інших способів приготування курки? Звичайно ж, використанням портвейну - традиційного португальського напою! готуємо.
Португальська кухня відома, в першу чергу, широким застосуванням портвейну в гастрономічних цілях. Зокрема, курка по-португальськи обов'язково подається разом з соусом, приготованим з додаванням портвейну. Смакове поєднання виходить дуже незвичайне, спробуйте, вам напевно сподобається. Мій рецепт курки по-португальськи допоможе вам розібратися в приготуванні.
- Куряче філе - 400 грам
- Гриби - 100 грам
- Portveyn - 100 мілілітрів
- Цибуля - 1/2 штуки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Борошно - 3 Ст. Ложки
Шматок курячого філе запанірувати в борошні.
Обсмажити в сковороді на оливковій олії по 3 хвилини з кожного боку.
Витягуємо курку з сковороди. В останньому жиру швидко обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, потім додаємо нарізані гриби і смажимо ще пару хвилин.
Додаємо портвейн і готуємо соус до утворення потрібної консистенції (приблизно 15-20 хвилин).
Подаємо обсмажений шматок курячого філе з грибним соусом і гарніром. Курка по-португальськи готова!